Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Sıkıntılı günler

Futbolda teknik adamın, futbolcunun kafasında oluşabilecek şüphe ve acaba düşüncesi en kötü şeylerden biridir. Çünkü bu içerisinde belirsizlik kadar bilmemezlik ve şüphe getirir. Beşiktaş, sezon öncesi ve sezonun başlamasıyla birlikte hem saha içinde hem saha dışındaki olaylarla teknik adam, futbolcu ve yönetim yanında; oynanan bu Antep maçıyla taraftarında da artık ciddi şüpheler uyandırmaya başladı.
Bu kötü çünkü bu takım geçen senenin en başarılı ekibi. Gereksiz yere şampiyonluk sonrasında oluşan transfer saçmalıkları ve gündem değiştirme çabalarıyla bambaşka bir yere sürüklendi. Bir de bu işin sorumlusu olanlar isteyerek veya istemeyerek takımda sanki çok büyük yetersizlik ve eksiklik varmış görüntüsü oluşturdular. Sakatlıklar olabilir, eksiklikler de olabilir. Bunları telafi edebilirsiniz ama en zoru güven bunalımını aşmaktır. Bugün Beşiktaş kendi kendine oluşturduğu bu bunalımın sonuçlarını yaşıyor. Bu ortamdan maça döndüğümüzde, bunların birebir sonuçlarını sahada gördük. Beşiktaş kendi seyircisi önünde her zaman daha iyi işler yapabilen bir takım.

YA HATA YAPARSAM!..
Özellikle güvenli olduğunda bunu çok farklı olarak ortaya koyuyor. Dün takımda sanki bu acaba düşüncesi maçın berabere bitmesindeki en büyük etkendi. Çünkü sahadaki oyuncu kafasının arkasındaki "Hata yaparsam tepki alırım" düşüncesini veya kendi iradesini yüzde yüz ortaya koymadaki şüpheleri sahaya taşıdı. Oyunun belli bölümleri var. Özellikle ilk yarının son bölümü ve maçın bitimine yakın bir 10 dakika Beşiktaş'ın maksimum performansla rakibini sıkıştırdığı dönemlerdi. Ama neticeyi değiştirecek sonuç malesef bu isteğe yetmedi. Oyuncularla ilgili isim isim herhangi bir değerlendirme yapmayacağım. Çünkü Beşiktaş'ın problemi takımın bütününde yatıyor. Geçen sene ortaya konan birlikte oynama, tek vücut olma ve bunu yüzde yüz sahaya yansıtma iradesi bu sene biraz gerilerde kalmış görünüyor.
Beşiktaş takım olarak şu eksik veya bu transferle ilgili değil, bu iradeyi ve düşünce yapısını geriye getirdiği zaman tekrar başarı grafiği yakalayabilir. Eğer bunu tekrar başaramazsa bundan sonra Beşiktaş'ı sıkıntılı günlerin beklemesi kaçınılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA