Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Yıldızların farkı

Fenerbahçe bu sezon değişen teknik direktörü ve temposuyla, bunların yanında eklediği yıldız oyuncu kalitesiyle farklı bir görüntü çiziyor.
Görüntü derken, bu maçtaki iyi oyun varmış gibi bir görüntüden bahsetmiyorum. Bu maçta Fenerbahçe, Manisa'nın da iyi organizasyonu dolayısıyla çok iyi bir performans ortaya koymadı. Fakat şöyle bir şey var: Fenerbahçe takımı kendi temposunu yükselttiği dönemlerde çok etkili bir takım. 10 kişi kalmasına rağmen bunu ortaya koydular.
Burada yıldız oyuncuların farkını göstermek lazım. Alex, Güiza, Semih, bunlar çok önemli isimler. En kötü giden maç temposunda bile kişisel kaliteleri ve bireysel yetenekleriyle tek başlarına maçı değiştirebiliyorlar. Eksik kalmasına rağmen bu bölümde Alex'in yaptığı mükemmel asistle Güiza'nın attığı gol ve uzatmanın son anlarında Güiza'nın yapmış olduğu asistle Alex'in kafası ve Semih'in vuruşu bunun çok net örnekleriydi.

GÖNÜL'ÜN EKSİKLİĞİ
Buradaki fark şu. Geçen sene de bu oyuncular vardı ve Fenerbahçe takımı genelde kötü oynuyordu. Bu yıldızlardan icraat bekliyordu. Fakat bu sezon bu maçta bazen kötü oyunlar olabilir, ama arada yıldızlarının inanç farkı var. Bu sezon çok daha inançlı ve kazanmayı arzulayan oyuncular Fenerbahçe'de mevcut.
Bu maçın F.Bahçe açısından istenilen şekilde oynanmamasının sebeplerine baktığımızda Manisa takımının iyi organizasyonunu, topu kazandıklarında doğru paslaştıklarını, iyi alan daralttıklarını gösterebiliriz. Ama buna ilaveten defans dengesi bozulan ve Gökhan Gönül'ün eksikliğini hissettiren bir görüntü olduğunu da söylemek lazım.
Çünkü Fenerbahçe takımı sezon başından beri defansın göbeğinde Bilica ile oynuyor. Yanında da Gökhan var. Bilica o bölgede takımın defans organizasyonunu yapan, öne doğru iyi top kullanan ve orta alanda mesafeyi ayarlayabilen bir oyuncu.
Ayrıca Gökhan, Fenerbahçe takımının defans oyuncusu olmasına rağmen ofans tarafında en etkili isimlerinden biri. Özellikle kapanan ve iyi organize olan takımlara karşı bu tip oyuncuların önemi, daha fazla ortaya çıkıyor. Nitekim de Fenerbahçe onun eksikliğini ciddi şekilde hissetti. Ama dedik ya yıldızlar çok önemli ve son sözü her zaman onlar söyler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA