Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Dengemizi koruyamadık

Başlangıçta her şey çok güzeldi. Dengeli başladık, kontrolü elimizde tuttuk, iyi pas yaptık ve kısa sürede golü bulduk. Denge bizim lehimize değişmişken bu avantajı kısa sürede kaybederek belki de bu gruptan ikinci olarak çıkma şansımızı da kaybettik. Golden sonra tempoyu düşürüp, oyunu kontrol etmek istedik fakat orta alanı rakibe kaptırmamız ve defansta yaptığımız bireysel hatalarla maç bir anda Bosna'nın lehine döndü. Bunda hakemin verdiği yanlış kararlar da etkendi. Yediğimiz goldeki faul kararı çok ciddi bir hataydı.
Beraberlik sonrası temposuzluğumuz ve hakimiyetsizliğimiz ilk yarının boşa geçmesine sebep oldu. İkinci yarı yapılan değişiklikler hakimiyeti tekrar bize getirdi. Böyle bir maç için azımsanmayacak kadar çok gol pozisyonu yakaladık ancak maalesef bunları değerlendiremedik.

ESTONYA BİZİ ÇÖKERTTİ
Estonya karşısında muhteşem oynayan oyuncuların aslında o maçta ne kadar fazla efor harcadıklarını Bosna karşısında yorgunluk olarak geri aldığımızda gördük.
Bunu, final paslarındaki hatalarda ve son vuruşlarda çok daha net hissettik. Örneğin, Gökhan'ın ikinci yarıda çok önemli final paslarındaki isabetsizliği gole çevirebileceğimiz birkaç pozisyonu bitirdi. Rakibin taktikleri de işimizi zorlaştırdı. İkinci yarı oyunu zorladığımız dönemlerde, Dzeko ve Ibisevic ile yarattıkları kontrataklarda tehlikeyi çok daha net hissettik.
İşin aslı oyun dengemizi ve sonucunda da belki gruptan çıkabilme şansımızı kaybettik. Dünün özeti orta alan içerisindeki oyuncularımızın (Arda, Emre, Tuncay ve Hamit) geçen maçtaki mükemmel performanslarını aynı düzeyde bu maça taşıyamamaları idi. Özellikle Hamit ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Defansif orta sahamız Ceyhun'un tecrübesizliği ve arkada oynayan Önder'in zafiyetleri de buna eklenince takımımızın dengesi bozuldu. Bozulan dengeleri böyle bir final maçında tekrardan kurabilmek ve avantaja çevirebilmek her zaman mümkün olmuyor. Çünkü bunu yapmak için gerçekten çok istemek ve zorlamak lazım. Dünkü kadro çok gayretli görünmesine rağmen belki sakatlıklardan belki eksiklikten belki de yorgunluktan beklenen sonucu getirecek iradeyi saydığımız şartlardan dolayı ortaya koyamadı. Onlar da bizler de üzgünüz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA