Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kolay rakip, zor maç

Kasımpaşa, Süper Lig'in en zayıf ekibi. Puan sıralaması zaten bunu açıkça gösteriyor. Oyun olarak bir şeyler yapıyor görüntüsü içinde olsalar da takımın bu lig için eksikleri şimdilik çok fazla. En önemlisi de ön tarafta etkinlikleri hemen hemen hiç yok.
Hedefi olan takımlar özellikle Kasımpaşa gibi rakiplere karşı oynarken sıkıntı yaşarlar.
Genel endişe oyuncuların bu tür rakipleri yeteri kadar ciddiye almadan oynama düşüncesidir.
Fakat Beşiktaş açısından başlangıç dün böyle olmadı. Gol çok erken geldi. Golün gelmesi direncin kırılıp bu tür rakiplerin oyunu riske etmesi, öne doğru çıkmaları ve çabuk çıkıldığında arkalarında kullanılabilecek alan bırakmaları demek. Nitekim de öyle oldu.
Ancak ilk golden ikinci gole kadar geçen süre içerisinde Beşiktaş orta alan üstünlüğünü rakibine kaptırdı ve istediği şekilde etkili pozisyonlar üretemedi.
Toraman'ın Moritz ile adam adama oynayıp bu görevinin dışında orta alanda etkinliğinin olmaması, Ernst'in biraz daha öne çıkıp bu bölgeyi rakibin daha rahat kullanmasına imkan vermeleri buna sebep oldu. Fakat gelen ikinci gol, Beşiktaş'ın tam yapmak istediklerinin güzel bir örneğiydi. Çabuk çıktı, çabuk oynadı ve çok da güzel bir gol attı.

RİSK ALMAYA ÇEKİNDİLER
İki farklı skoru yakaladıktan sonra Kasımpaşa gibi bir takıma karşı goller bularak farkı açmak mümkün.
Bu imkan dün yakalandı. Ama takımın genel sıkıntısı; Beşiktaşlı oyuncuların rahat olmamaları, hata yapmaktan, risk almaktan çekinmeleri...
Özellikle ikinci yarı oynanan oyun çok etkisiz, silik ve genel görüntü itibarı ile daha fazla gol atma düşüncesinden çok; bu maçı bir an önce bitirme yönündeydi. Böyle olunca da rakibin direnci giderek arttı. Nitekim gelen kartlar ve bir anda rakibe verilen penaltı avantajı maçı bambaşka bir yere götürdü.
Çok farklı kazanabileceğiniz bir maç son 5 dakika içerisinde ızdırap yaşanan bir süreç haline geldi.

Bu maç öyle veya böyle bir şekilde bitti. Kazanmak, Nihat ve Bobo'nun gol atması, 3 puan almak, bugün için güzel. Ama bu dağınıklık, takımın genel görüntüsü, hele hele güvensizlik gelecek için hiç de iyi değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA