Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kazanmanın kıyısında

Wolfsburg oyun sistemi olarak 4-4-2 oynayan bir ekip. Bu sisteme önde Dzeko ve Grafite gibi iki uzun santrforla ve kanatlardan organize olarak oynamaya çalışıyorlar. Orta sahanın içinde de Misimovic organizatör rolünü üstlenmiş durumda. Biz de bu oyun sistemine aynı düzenle ve aynı şekilde karşılık verdik. Önde Nihat ile Bobo çift forvet, arkalarında aynı Wolfsburg düzeninde oynayan baklava şeklinde 4'lü orta saha.
İlk yarı kontrolü elimize fazla alamadık. Wolfsburg daha çok topla oynadı, kanatlardan çok etkili geldiler. Fakat defans bloğumuz ilk yarıda olduğu gibi tüm maç boyunca bunlara mükemmel direnç gösterdi. Ferrari ve Sivok Dzeko ve Grafite'nin etkinliklerini düşürdüler.
İlk yarıda yakaladığımız bir-iki şut pozisyonu var ama çok cılız kaldı. Ancak ikinci devre orta alanı biraz daha öne çıkararak oyunu dengeledik. Burada Nihat'ın çok istekli ve hareketli oyununun yanında, Bobo'nun da rakip arkasına attığı çapraz ve dikine koşularla topu o bölgeye indirerek oyunu daha çok rakip sahada oynamaya başladık. Bu da maçı lehimize dengeledi.
Ernst, Fink, Ekrem ve Tello mücadele olarak orta sahada mükemmel direnç gösterdiler. Topa sahip olduğumuz dönemlerde öne doğru biraz daha iyi oynayabilsek, çok daha etkili olabilirdik. Mustafa hoca orta alanda rakibin bu alandaki etkinliğini kırmak için bu tipteki oyuncuları seçerek doğru bir iş yaptı.

İSTİKRAR GERİ DÖNER Mİ?
Rakibin 10 kişi kalmasından sonra oyunu daha iyi oynadık. Bu bölüm içerisinde eleştirebileceğimiz tek şey Nobre'nin biraz daha erken oyuna alınmaması olabilirdi.
İkinci yarı gol bulamamamıza rağmen iyiydik. En önemlisi sahada güveni olan, topla oynamaya çalışan, daha organize işler yapabilen bir takım izledik ki, bu da hem keyfimizi artırdı, hem de maçın son dakikasına kadar skoru değiştirip maçı kazanabileceğimiz düşüncesini ve heyecanını getirdi. Bu önemli. Çünkü bu tür maçlar sizin bir sonraki adımınız için güvenli bir zemin teşkil eder. Bu da başarı olarak geri döner. Umut ediyoruz ki, bu maçın performansı ve neticesi bundan sonrası için Beşiktaş camiasının uzun zamandır beklediği istikrarı, güveni ve kazanma azmini geri getirsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA