Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Derbi reytingi!

Bu haftanın en önemli futbol gündemi Fenerbahçe- Galatasaray derbisi. Son yıllarda bu derbi Türkiye'nin dışında bir dünya derbisi olarak lanse edilmeye başlandı. Ayrıca buna Türkiye'nin en önemli karşılaşmalası etiketi eklendi. Bir anlamda Beşiktaş- Galatasaray ve Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetlerinin, bu derbiye oranla daha az önemliymiş gibi bir izlenim verilmeye başlandı.
Buna katılmıyorum. Öncelikle Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerinin kamuoyumuza yansıtıldığı şekilde dünya ölçeğinde çok fazla önemi yok. Kendi ülkemiz için evet, derbi maçları çok önemli. Ligin temelinde ve rekabet ruhunda bu derbiler yatıyor.
Türkiye Ligi'ndeki başarılı olma hırsının temelinde bu rakiplerin önüne geçme isteği var. Bu rekabet de yıllardan beri bu şekilde devam ediyor. Ligimizin geçmişine baktığımızda; dönemsel olarak lige damga vuran 4 tane takımımız var. Bir dönem Trabzonspor'un rakipsiz olarak üstünlüğü var. Onun dışındaki tüm dönemlerde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın rekabetini ve dönem dönem üstünlüklerini görüyoruz.

LOBİ YAPAMAMAK
Kendi futbol yaşantım içerisinde arkadaşlarımızla beraber çok önemli başarılara imza attık. Bu süreçte rekabetin sürekli içinde olduk. Genelde Galatasaray'la, nadiren de Fenerbahçe'yle bu yarışı yaşadık. O dönem Beşiktaş'ın mutlak hakimiyetinin kabul edildiği bir süreç oldu. O kadar ki Fenerbahçe'yle aramızda olan tüm lig tarihindeki galibiyet ve kazanma farklarını kendi lehimize çevirdik.
Bu dönemi Fenerbahçe'ye karşı sürekli kazanarak geçmiş olmamız, Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetini hiçbir zaman önemsiz kılmadı. Fakat o dönemleri bir futbolcu olarak yaşarken Beşiktaş'ın bugün de olduğu gibi medyada yer alış ve yansıtılış şeklini biz de eleştirdik. Hatta çoğu zaman sayfalarda hak ettiğimiz ölçüde yer bulamadığımızı konuştuk.
Bu tartışma Beşiktaş camiası adına bugün de aynı şekilde devam ediyor. Fakat bu bir süreç işi, 10 yıllara dayanan politikaların sonucu. Camialar olarak spor müdürlerini, televizyon müdürlerini , federasyon kurullarını ve bu lobileri yapabileceğiniz tüm organizasyonları sürekli başka camiaların kontrolünde bırakır, kulüp ve camia olarak bunun sürekli takipçisi ve uygulayıcısı olmazsanız, bu süreçler karşınıza bu şekilde çıkar.

GÜNLÜK POPÜLARİTE
Bugün Fenerbahçe ve Galatasaray derbisinin Beşiktaş derbilerinden daha önemliymiş gibi sunulmasının arkasında bu realite var. Beşiktaş olarak buna kızıyoruz. Haklıyız. Dönemsel başarı veya başarısızlıklar kulüplerin mazilerini ve önemlerini ortadan kaldırmaz. Sadece güncel olarak popülaritesini düşürür. Bugün Fenerbahçe'yle Galatasaray rekabetinde satılan da bu günlük popülaritedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA