Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hava parçalı bulutlu

Beşiktaş'ın futbolu maalesef parçalı bulutlu hava gibi. Ne zaman gürlüyor, ne zaman esiyor, ne zaman yağıyor belli değil. Maç içerisinde oynanan oyun da aynı bu şekilde. Bir var, bir yok. Pas yüzdesi düşük. Topa hakim olma zayıf. Uygulanan oyun stratejisi dolayısıyla oyunu kendi alanında kabul edip, rakibin oynamasına izin vererek buradan kapılacak toplarla çabuk çıkma ve kontra atak oynama düşüncesi var. Son dakikalardaki gol de bu şekilde geldi. Bu oyun düzenine düşünce olarak tamam. Ama uygulama tarafında maalesef zayıf kalınıyor. Özellikle büyük beklenti içinde olunan oyuncular formsuz. Tabata Wolfsburg'ta birkaç dakika oynamasına rağmen Eskişehir'de ancak bir devre sahada kalabildi. Fink vasat, Nihat formunu yakalayamadı. İbrahim Kaş daha adaptasyon safhasında. Dönüp baktığımızda bu sene transfer edilen oyunculardan Ferrari dışında hiç birisi takıma bir şey katmış değil. Ferrari de zaten bu maçta yoktu. Bu kadar eksiklik de sahaya kısır ve temposuz futbol olarak yansıyor.

İYİ ŞEYLER DE VARDI
Bu maçta hadi "Takım Wolfsburg'dan yorgun geldi" mazeretini sunalım. Ama bu 10. lig maçı ve neredeyse ligin üçte biri bitti. Ancak futbol adına Beşiktaş istenilen ve beklenilen düzeye hale gelemedi. Bu durumlarda kazanmak önemli kabul ediyorum. Ama takımın genel oynama performansı ve uygulamasının çok iç açıcı olmadığının da altını çizmek gerekiyor. Çünkü Beşiktaş bu ligi şampiyon bitirmiş bir takım. Üzerine artı şeyler koyması gerekirken daha geriye gitmiş bir takım görüntüsü çiziyor. Kötü futbol oynayan, çok zor gol atabilen ve hasbelkader kazanabilen bir takım görüntüsünü üzerinden atması gerekiyor. Bu gidişatın daha iyiye gitmesi elbette galibiyet serileriyle olur. Bu galibiyetin de bu sürecin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz. Bu kadar sıkıntılı bir maçtan bahsederken maçta Beşiktaş adına az da olsa iyi olan şeyler de vardı. Rüştü'nün fevkalade kurtarışları, Üzülmez, Uğur ve Toraman'ın müthiş mücadeleleri ve özveri dolu performansları, Ekrem'in her zamanki istikrarı ve galibiyeti getiren golü, dün gecenin Beşiktaş adına güzel görünen işleriydi. Karşılaşmaya dönüp baktığımızda bu kadar zor bir karşılaşmanın içerisinde Beşiktaş'ın izleyenler adına keyfi oldular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA