Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Anadolu takımı gibi

Anadolu takımları İstanbul'a geldiklerinde belirli bir oyun felsefesiyle oynarlar. Çok adamla kapanır, oyunu kendi alanlarında kabul eder, rakibinin oyununu bozar, rakibine defans arkasına sarkabileceği alan bırakmaz, rakibin önemli kozlarıyla adam adama oynar, arada fırsat bulursa da kontrataklarla gol bulmaya çalışırlar.
Beşiktaş'ın Trabzon'daki oyun felsefesi bunun birebir aynısı. Defansif yönü kuvvetli, mücadele temposu üst düzeyde sekiz oyuncuyla maçın son dakikasına kadar sistemini bozmadı.
Bu oyun düzeniyle oynamaktaki amaç, rakibe fazla pozisyon vermemekti. Fakat bu amaca ulaştıklarını söyleyemeyiz.
Bu kadar kapalı oynamaya çalışırken, çok adamla defans yaparken kalesinde çok fazla gol pozisyonu verdi. Burada Hakan Arıkan'ı galibiyeti getiren isim olduğu için kutlayalım. Maçın bitiş düdüğüyle beraber Beşiktaşlı bütün oyuncuların Hakan'a koşması, aslında 90 dakikanın Beşiktaş adına özetini yansıtan en net görüntüydü.

İSMAİL'E DİKKAT EDİN
Beşiktaş, Trabzonspor'un kendi üstüne geleceğini düşünerek hazırladığı oyun planında uygulama açısından çok iyi işler yapamadı. İkinci yarının başındaki Yusuf değişikliğiyle gelen kısa süreli hareketlenme, Ernst'in imzasıyla Beşiktaş'a önemli bir avantaj sağladı. Skordaki avantajdan sonra Beşiktaş Trabzonspor'u düşürecek yumruğu atabilecek bir 5-10 dakikalık bölüm yakaladı.
Forvetteki Nobre biraz daha etkili olabilse Beşiktaş maçı erkenden koparabilirdi.
Bir de maçın öyle bir son 5-6 dakikalık bölümü var ki; Beşiktaş burada en az üç tane daha çok net pozisyonlar üretebilecek alanlar yakaladı. Bazen organizasyonsuzluk, bazen de yorgunluk final paslarında hatalar getirdi; ikinci golü uzatmalara bıraktı.
Bu golün hazırlayıcısı olan İsmail Köybaşı, yaptığı asistin ötesinde defans oyuncusu olmasına rağmen atak yönünde Beşiktaş'ın en etkili ismi olarak sivrildi.
Trabzon gibi bir deplasmanda iki fark, hele sıkıntılı bir süreçten sonra önemli. Fakat şunu da gözardı etmeyelim, Beşiktaş hala güvenli bir takım görüntüsü vermiyor.
Son haftalarda takımın stoperleri, kalecileri ya da orta sahadaki defansif oyuncuları maçların en iyileri görüntüsü veriyorsa, bu fotoğrafı doğru değerlendirmek lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA