Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Güven geri gelince

Bu karşılaşmada orta sahaların maçı alacağı günler öncesinden belliydi. İki takımın da stratejileri ortadaydı. Nitekim maçın tamamı, öncesinde düşünüldüğü gibi oynandı ve bitti. Biterken de maç öncesi düşündüklerini daha çok uygulayabilen takım karşılaşmayı kazandı.
Beşiktaş kazanırken, oyun düzeni, organizasyonu ve uygulayış şekliyle bu maçı hak etti.
İki takımın da oyunu kendi alanında kabul edip, bu alandan oyun kurma düşüncesi maçın tümünde sahaya yansıyan görüntü oldu. Beşiktaş, rakibinin özellikle öne doğru çıkmak için kullanacağı Alex, Kazım ve Mehmet gibi oyuncularını markaj altına alarak sarı-lacivertlilerin atak etkinliğini önemli derecede düşürdü. Sonrasında da Serdar, Ekrem, Ernst ve Bobo ile rakibin arkasına çabuk gitme ve çabuk ortayla gol bölgesine inme düşüncesinde çok etkili oldu.
İlk yarıda belki bu hücum organizasyonlarından sonuç alamadı ama ikinci devrede yaptığı bu tür çabuk çıkış ve atak organizasyonlarıyla golleri buldu. Zaten maç öncesindeki takımların durumlarına baktığımızda golü önce bulan takımın kazanma ihtimalinin yüksek olduğu biliniyordu.
Nitekim Beşiktaş golden sonra F.Bahçe'yi tamamen oyundan düşürdü. Zaten etkili olduğu oyun sistemine F.Bahçe'yi iyice çekerek, risk almaya yönetti ve rakibinin aldığı bu riskleri de kendine avantaj olarak çevirerek farkı yakaladı.
Burada bu işi yaparken de, defansta Toraman, Sivok, Ferrari ve Üzülmez mükemmeldi.
Orta alanda ise Fink, Ernst ve Ekrem müthiş mücadele etti. Bölgelerindeki rakip oyunculara oynama şansı bırakmayarak oyunun inisiyatifinin Fenerbahçe'ye geçmesine tüm maç boyunca engel oldular.

MÜCADELE FARK YARATIYOR
Beşiktaş ile ilgili şunun altını bir kez daha çizelim. Beşiktaş iyi bir takım. Kaliteli oyuncuları var. Bugüne kadarki sıkıntı, bu oyuncuların performanslarını üst seviyede yansıtamamalarından kaynaklanıyordu.
Bu maçta bir kez daha gördük ki, Beşiktaşlı oyuncular önce yeteneklerini, mücadele güçlerini sonra da güvenlerini ortaya koyduklarında dün gece olduğu gibi rakiplerine fark atan, sahada fark yaratan bir ekip ortaya çıkıyor. Sahaya yansıyan bu görüntüyü izleyenler de bu takımdan büyük keyif alıyorlar.
Tıpkı benim gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA