Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Bu direncin zaferi

Manchester'ın bu maça eksik bir kadroyla çıkması bu takımın zayıf bir ekip olduğunu anlatmaz. Bu takım dünyanın en iyi organize ekiplerinden biri olmasının yanında çok da geniş kadro derinliğine sahip. Bu maçta belki bilinen kadrolarıyla oynamadılar ama forma giyen oyuncular da yetenekli ve etkili oyunculardı. Buradaki fark Beşiktaş'ın kendi oyun sistemini maç boyunca etkili şekilde ortaya komasıydı. Sahadaki defans organizasyonu, oyuncu ve alan paylaşımı gerçekten mükemmeldi. Manchester United gibi çok üst düzey bir takıma deplasmanda maçın son dakikalarına kadar pozisyon ve gol şansı vermemek kolay iş değil. Özellikle defans bloğunda yer alan Ferrari, Üzülmez, Kaş ve oyundan çıkana kadar Toraman hem önlerine gelen oyuncuları markaj altına aldılar hem de defans bütünlüğü içerisinde hemen hemen hatasız oynadılar. Bunlara ilaveten orta alan bloğu da aynı tempo ve mücadele azmiyle müthiş bir pres ve bire bir markajla karşılarındaki rakiplerini etkisiz hale getirdiler. Ernst, Fink ve Ekrem ile beraber bu maçta orta sahanın solunda görev yapan İsmail defansın önünde önemli bir direnç duvarı oluşturdular. Bu öyle bir hale geldi ki Bobo bile maçın çok büyük bölümünde etkili bir defans oyuncusu gibi karşısında oynayan rakiplerine nefes aldırmamaya çalıştı.

AVRUPA YAKIŞIR
Bu mücadele ve dirençle beraber Beşiktaş bir şeyi daha çok iyi yaptı. Belki rakibinin üzerine çok fazla gitmedi veya rakibi buna izin vermedi. Fakat rakibinin oyun temposunu kesti. Topa sahip olduğu dönemlerde çabuk çıkmaya çalışarak, bol pas yaparak oyunun yönünü değiştirip, rakibi dengesizleştirmeye çalıştı. Dönem dönem baskı yemesine rağmen bunu önemli ölçüde başardı. Başardığı için de maçı kazandı.
İlk yarıda Fink ile yakalanan pozisyon gol olsa belki maç çok daha rahat oynanabilir hale gelebilirdi. Ama son dakikaya kadar devam eden mücadele ve kazanma isteği bu başarıyı getirdi. Getirirken de maçın kırılma noktalarında iki isim farklı şekilde öne çıktı.
Golü atan Tello ve uzatma dakikalarında muhteşem kurtarışlar yapıp galibiyete katkı yapan Rüştü.
Bitti diye düşünülen, düşük ihtimal hesapları yapılan bir durumda kendi sahamızda oynayacağımız CSKA maçıyla Avrupa Ligi umudumuzu tekrar yakaladık. Beşiktaş'a da bu güzel galibiyetten sonra İstanbul'da CSKA'yı devirip Avrupa'da yoluna devam etmek yakışır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA