Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Güven tazelendi

Beşiktaş'ın son dönemde kazandığı ivmeye ve yükselen performansına baktığımızda çok net gördüğümüz bir şey var: Müthiş bir mücadele ve direnç. Üst üste kazanılan Trabzonspor, Fenerbahçe ve Manchester United karşılaşmalarında bunu çok net bir şekilde gördük.
Beşiktaş'ın oyun felsefesinde öncelikle maçı kontrol altında tutup, rakibin oyununu bozarak kendi kontratak hamlesini yapıp sonucu yakalama düşüncesi var. Bunu, zorlu üç maçta çok etkili bir şekilde gerçekleştirdiler.
Bunu yaparken özellikle defans bloğu gerçekten çok iyi organize oldu. Ek olarak; Ernst, Fink, Ekrem gibi çok koşan, mücadele eden, bire birde mücadelesi iyi olup rakibi bozan orta saha oyuncularıyla da rakiplerinin orta alanda oyun kurmasına ve bu alandan hücum organize etmesine engel oldular.
Bu üç maçın sonuçlarına baktığımızda hiç gol yemeyen Beşiktaş'ın, dönem dönem rakiplerine pozisyon vermiş de olsa; gol yemeden galibiyetlerle bu seriyi geçmiş olması büyük başarı. Çünkü özellikle zorlu rakipler karşısında elde edilen bu tür seri galibiyetler takımın motivasyonunu ve güvenini geri getiren, başarı inancını tekrar ortaya çıkaran sonuçlardır.

70 DAKİKA ÖNDE OYNADI
Beşiktaş özellikle Manchester United galibiyetiyle sezonun üst noktasına geldi. Şu önemli bir gerçek: Manchester United hangi rakiple ve nerede oynarsa oynasın dünyanın en etkili takımlarından bir tanesi. Beşiktaş, bu takıma karşı maçı 70 dakika önde götürdü. Son uzatma bölümünü saymazsak rakibine hemen hemen hiç pozisyon vermeden maçı kazanmış olması sahada gerçekten önemli bir iş yapıldığını ortaya koyuyor.
Bu maç Manchester United açısından "Çok kolay olacak" havasında düşünülmüş ve büyük bir hata yapmışlar. Son maçta alacakları kötü bir skorla grubu lider bitirememek ve ikinci turda dezavantajlı bir eşleşme yaşamak gibi bir riskle burun buruna geldiler. Bu yüzden Beşiktaş hem kendi adına önemli bir galibiyet aldı hem de kendisini çok fazla ciddiye almayan rakibini de büyük bir sıkıntının içine itti.
Artık grupta her şeyin belli olacağı altıncı ve son randevular kaldı. Beşiktaş'ın CSKA sınavı ve Almanya'daki Wolfsburg-Manchester United maçı öyle bir hale geldi ki; herkes her şeyi yapabilecek durumda. Bu durum karşısında ilk ikiye girerek Şampiyonlar Ligi'ne devam etme şansı olmayan Beşiktaş'ın hedefi elbette belli. CSKA maçını 1-0 veya iki farklı alıp Avrupa Ligi'ne devam etmek. Siyah-beyazlıların son maçlarda aldıkları sonuçlarla bu inancı ve güveni herkese verdikleri ortada.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA