Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Olmayanlarla isteyenler

Rakibinize oynamak için bu kadar alan ve zaman bırakırsanız karşılığında sıkıntı yaşarsınız. Bugün alt kümelerde mücadele eden amatör takımlar bile öncelikle rakibe alan ve zaman daraltmaya çalışıyor. Dün izlediğimiz Fenerbahçe hem takım teşkili, hem oyun anlayışı hem de sahada sergilediği isteksiz görüntüsüyle bu oyun felsefesini uygulamaktan çok uzaktı.
Kasımpaşa üç golü daha ilk yarıda bulabilirdi. Fırsatlardan faydalanamadı ama oyunu hem ofans tarafında hem defans bölgesinde çok iyi oynadı. Kendi uygulamasının yanında Fenerbahçe'nin yaptığı oyuncu seçimleri ve kötü futbolu da Kasımpaşa'ya avantaj sağladı.
Oyun öyle bir hale geldi ki; formaları değiştirseniz Kasımpaşa yerine Fenerbahçe'yi seyrediyorum sanabilirdiniz.
Maçın kilit noktası orta sahaydı. Fenerbahçe'nin önde iki forvetle oynayıp arkalarına da Alex'i koyması, orta alanda 3 oyuncu ile mücadele etmesi, görüntü itibarıyla Kasımpaşa'ya önemli avantaj sağladı.
Fakat görüntünün ötesinde, uygulamada Kasımpaşa orta sahası müthiş organize idi. Top alışverişleri, hakimiyet, bire birde oyun organizasyonu mükemmeldi.
Öyle ki pas yüzdesi yüksek olan Kasımpaşa orta sahası arkasından koşan, top almaya çalışan Fenerbahçe görüntüsü oyun içerisinde çok defa tekrarlandı. Kasımpaşa bu orta alan organizasyonunu yaparken ofans oyuncularına da mükemmel kontratak pasları attı. Bunlardan gelen goller de var, yakalanan pozisyonlar da.

ALEX'LE BAKLAVA OLMAZ
F.Bahçe orta sahasında oyuncu seçiminde ve oynama şeklinde ciddi bir hata var. Eğer Alex'le baklava düzeninde oynuyorsanız iki ön liberoyla oynayamazsınız. Bir tanesini tercih edip yanına iki tane kulvar oyuncusu oynatmanız lazım. Biri Mehmet Topuz olabilir ama ikinci oyuncunun Vederson gibi daha iç kulvarda oynayabilecek bir isim olması gerekirdi.
İkinci yarı başlangıcında yapılan Topuz ve Özer değişiklik tercihi de yanlıştı. İki santrfor ve arkalarında Alex'le oynamak hücum oynamak anlamına gelmiyor. Gelmediğini de maç içerisinde gördük. Çünkü orta alandan organize gelemezseniz, ofanstaki oyunculara final paslarını gönderemezseniz onlar da yalnızca sahada yer alan ama icraatı olmayan oyuncular olurlar.
Sonucunda seyircinin olmadığı bir maçta siz de takım olarak sahada teknik direktör olarak kulübede olmazsanız, sahada olan ve kazanmak için futbolun realitelerini ve isteğini ortaya koyan Kasımpaşa bu işin faturasını size keser.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA