Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Bu kez olmadı

Futbol enteresan bir oyun. Beşiktaş sezon başından bu yana oynadığı tüm maçlardan daha farklı ve kazanmaya dönük bir oyun düşüncesi içerisinde oynadı. Hiçbir maçta olmadığı kadar çok pozisyon üretti ama golü atamayınca tüm bunlar sonuç getirmiyor. Oyunun içerisinde alan bulan, oynamak için zaman bulan, istediği gibi oyunun yönünü değiştiren ve organize eden, en önemlisi güvenli ve rahat işler yapan taraf Beşiktaş. Rakip saha içerisinde hiçbir zaman bulamayacağı kadar oynama rahatlığı ve pozisyon üretme becerisi yine Beşiktaş'ta. Ama bu kadar pozisyona girip bunlardan yararlanamamak da ayrı bir konu. Çünkü Beşiktaş üst üste gelen son haftalardaki galibiyet serisinde birçok maçta kendi yarı alanı içerisinde oyunu kabul edip daha çok kapanarak rakibi üzerine çekip kontrataklarla sonuca giderek kazandı. Belki futbol olarak çok göze hoş gelmedi ama yakaladığı net pozisyonlar ve attığı gollerle kazanmayı bildi.
Dünkü görüntü bunun tam tersi. Rakibini baskı altına aldı. Oyunun büyük bölümünü rakibinin sahasında oynadı. Bir maç içerisinde kazanmak için denenebilecek birçok organizasyonu da yaptı. Ama buradaki fark golü bulamamak oldu. Bulamayınca da rakibin direnci arttı. Bunda Diyarbakır kalecisi Gökhan'ın yaptığı önemli kurtarışların da etkisi olduğunun altını çizelim. Üst üste Nihat, Bobo, Ernst ve birçok oyuncuyla girilen pozisyonlarda başarılı oldu.

ŞANS ELDEN KAÇTI
Bu tür maçlarda bir de bu kadar çok oyun üstünlüğüyle oynarken girdiğiniz pozisyonların çokluğu oyuncuya nasıl olsa tekrar pozisyon buluruz düşüncesini de getirir. "Önümüzde daha zaman var, yapabiliriz" diye düşünürken maalesef bu karşılaşmada süre kazanma lehine kullanılamadı. Sahada oyunu zorlayan çok futbolcu vardı ama hiç birinin çabası sonucu değiştirmeye yetmedi. Zirveye bu kadar yaklaşmış ve şampiyonluk yarışındaki diğer rakiplerini büyük bir baskı altına almışken böyle bir şansı kullanamamak gerçekten üzücü. Bu haftalık bu şans elden kaçtı.
Yine futbolun her zamanki klasik deyimiyle
"Bu maç bitti, önümüze bakacağız" diyerek bu haftayı da kapatalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA