Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Beşiktaş başarılı olmak için Tabata'yı kazanmalı

Beşiktaş'ın son Manisaspor maçında Tabata'nın kadroda olup kulübede karşılaşma sonuna kadar oturması, bu oyuncuyu yine tartışma konusu haline getirdi.
Transferi, Delgado'nun olmamasından dolayı Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde daha başarılı olabilmesi düşüncesiyle yapıldı.
Fakat bugüne kadar gelen süreç, Tabata'nın katkı anlamında somut bir başarısını ortaya çıkaramadı. Aksine, kulübede oturan, oyuna girdiği anda bsile güvenilmeyen bir oyuncu konumuna geldi.
Bu süreçte gelinen noktanın belirli sebepleri var. Öncelikli olarak transferin yapılış şekli ve kiminle yapıldığı... Sonrasında Tabata'nın uzun bir sakatlıktan sonra form olarak hazır durumda olmaması... Bir de üstüne eklenen kamuoyu baskısı ve oyuncunun bunun altından kalkamaması, olayı bu noktaya kadar getirdi.
Bunları yaşamak, bir oyuncu için çok kolay değil. Çünkü burada kendisi dışında gelişen birçok olay da bu sonuçları doğurdu. Bugün Tabata olayında Mustafa Hoca ve Beşiktaş'ın yapması gereken, bu oyuncuyu tekrar kazanmak.
Geçmişte yaşananlar veya kulübe mal oluş şekli ayrı bir tartışma konusu. Ancak Tabata'dan performans almak için yapılması gerekenler daha farklı.
Beşiktaş başarılı olmak için, her oyuncudan maksimum faydalanmalı. Tabata konusuna da böyle bakıyorum.
Belirli yetenekleri olan, takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Önemli olan, Tabata'yı kendi yeteneklerini sergileyebileceği rahatlığa ve güven ortamına kavuşturmak.
Bu da, bu tür oyunculara oynama şansı vererek olur. O zaman, bu konudaki istikamet bellidir.



17. haftanın perdesi açılıyor

Beşiktaş galibiyetle bitirmek istiyor

Bursaspor ile 81. maç

Beşiktaş başarılı olmak için Tabata'yı kazanmalı

Günün içinden

Neşeli saatler!

Ligin balayı tarafını yaşıyoruz

BEŞİKTAŞ GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

ANA SAYFA İÇİN TIKLAYINIZ...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA