Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kaybedilen prensipler

Beşiktaş-Bursaspor maçı, takımların sahip oldukları puan ve sıralamadaki yerleri yanında kulübelerinden gelen rekabeti de sahaya yansıttı. Fakat bu rekabet görüntüsünü daha mücadeleci hale getiren yağmurlu hava ve zor zemin oldu. Bu şartlar takımların maça başlayış, oyun stratejileri ve oynayış şekillerinde etkili oldu.
Beşiktaş kendi evinde oynadığı bir maçın özellikle ilk yarısında çok etkisiz kaldı. Bursaspor'a hem oynama şansı verdi hem de özellikle ikili mücadelelerde ve ikinci toplarda üstünlük sağlayamadı. Sahanın zor şartları da buna eklenince pozisyon üretmek bir yana rakip ceza alanına çok az gidebildi. Özellikle maçın 1-0'a gelmesinden sonra Sercan'la Bursaspor adına girilen iki gol pozisyonu var ki bunlar değerlendirilebilse maç çok daha farklı hale gelebilirdi. Burada Sercan'la ilgili şunu söyleyelim: Yetenekli bir oyuncu, etkili de bir oyuncu. Ama skoru değiştirmek farklı bir şey. Büyük futbolcu olabilmek için, yıldız kavramının içini doldurabilmesi için bu tip pozisyonları değerlendirmesi gerekir ki farkını ortaya koyabilsin.
Değerlendiremediği için de Beşiktaş ikinci yarıyla beraber yapılan Nihat ve Nobre değişikliğinin yanında saha zemininin daha elverişli hale gelmesiyle müthiş bir baskı kurdu. Bu baskı sonucunda golleri de getirdi. Fakat Bursa takımına baktığımızda dirençli, istekli ve inancını kolay yitiren bir takım değil. Nitekim de 2-1'den sonra kısa bir bocalama sonrası Beşiktaş'ı tekrar baskı altına alıp golleri buldular.

ACI BİR GÖRÜNTÜ
Burada Beşiktaş adına tartışılması gereken kendinizle aynı puanda olan bir rakiple oynarken ve şampiyonluk hedefi ortadayken kendi evinizde 3 gol yiyerek bir o kadar da gol pozisyonu vermek. Bu, bugüne kadar gelen az gol yeme ve iyi takım savunması yapma prensiplerinin tamamını bu maçta kaybetmişsiniz veya uygulayamamışsınız demektir.
Zaten Beşiktaş'ın genel olarak en önemli özelliği iyi mücadele edip çok gol atmaktan ziyade gol yemeden maçları götürmek ve skoru değiştirebilmek.
Fakat bu maçta bunların tamamının tersine bir performans ortaya çıkınca da ligin ilk yarısı böyle acı bir görüntüyle kapandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA