Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Fener istediğini aldı

Şenol Hoca'nın gelmesinden sonra Trabzonspor'da yakalanan olumlu hava ve kazanma serisi, Fenerbahçe tarafından durduruldu. Şenol Hoca'nın sorumluluğunu almasıyla birlikte kamuoyundaki rahatlama ve güven ortamı, takıma da yansıdı. Bununla beraber oyuncuların doğru ve etkili olabilecek yerlerde oynatılmaları, takımın oyun düzenini ve etkisini arttırdı.
Fakat bu maçta yapılmak istenen birçok şey Fenerbahçe'nin engeliyle karşılaştı. Buna Fenerbahçe'nin saha içerisinde doğru pozisyon alması, sahayı iyi parsellemesi ve kapatması sebep oldu.
Fenerbahçe genelde oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Fakat bunu yaparken Trabzonspor'un Gabriç ve Serkan ile iki kanat bölgesini kapattı; hem de orta alanda Christian ve Emre ile Alanzinho'nun etkili olmasını engelledi. Kendi orta alanının kenarlarında oynattığı Mehmet ve Özer'le de Trabzonspor'un defanstan çıkabilecek oyuncularının önünü kesip; rakip savunma arkasına sarkıp çok etkili kontrataklar yaptı.
Bu yarıda Trabzonspor için tek önemli fırsat Alanzinho'nun hatalı ofsayt kararıyla kesilen pozisyonu oldu.
Fenerbahçe'nin Güiza ile kaçırdığı golü ilk 45 dakikanın en önemli pozisyonu olduğunu söyleyebiliriz. İkinci yarı Fenerbahçe'nin golü yakaladığı döneme kadar olan süre aslında Trabzon'un çok daha etkili olduğu ve Fenerbahçe'yi baskı altına aldığı bölümdü.

HEDEFTEN ŞAŞTILAR
Ancak Güiza'nın golüyle maçın dengesi bir anda değişti. Burada gol kadar golün hazırlanışının altını çizmek gerekir.
Orta sahaya yakın bir yerden Gökhan'ın kullandığı taç atışı Alex'in kafa asisti ve Güiza'nın şutuyla gol oldu. Orta sahadan atılan taçla gol yiyen Trabzonspor'un defansif olarak kendini sorgulaması gerekir.
Fenerbahçe'nin golünden sonra Colman ile yakalanan pozisyon dışında Umut'un kafa pozisyonunu da yanına koyarsak başka net gol pozisyonu vardı diyemiyoruz.
Fakat bunların yanında Fenerbahçe'ye Özer'le, Semih'le ve Güiza'yla verdikleri gol pozisyonları var. Bunlar gol olmasa da, Fenerbahçe kendi adına Güiza'nın ayağından gelen golle istediğini aldı.
Fenerbahçe liderliği yakalarken; Trabzonspor şampiyonluk yarışına tekrar katılabilme şansını elinin tersiyle itti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA