Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Sıkıntı sürüyor

Beşiktaş'ın sıkıntılı süreci devam ediyor. Ligin bitimiyle beraber sonrasına konan bu kupa maçı da Beşiktaş açısından doğru gitmedi. Bu maç için belki ligden sonra oynamak, futbolcu açısından konsantre olmak zor veya kaybedilse de tekrar telafisi olabilir gibi, bir takım mazeretler ortaya konabilir. Fakat Beşiktaş'ın bazı temel sıkıntıları var. Beşiktaş takım olarak iyi defans yapan, koşan, mücadele gücü yüksek bir ekip sayılır. Dönem dönem bunu çok başarılı yaptılar. Asıl sıkıntı hücumda. Beşiktaş ofansta istediği ritmi bir türlü yakalayamıyor. Bunda çok değişen oyuncu tercihleri kadar takımın hücum yeteneğinin geliştirilememesi de var. Bir de üstüne, belirli bölgelerde kullanılan ofansif oyuncuların bu yerlerin gerektirdiği hücum prensiplerini yeterince yerine getirememelerinin de önemli etkisi var.

GENÇLER HATA YAPAR!
Bu maçta ön tarafta solda İsmail, sağda Tello, ortada Tabata, forvette de Bobo görev aldı.
İsmail ve Tello'ya baktığımızda yani hücum ve forvet oyuncusu olarak düşündüğümüzde, bu mevkilerin oyuncusu olmadıklarını görüyoruz. İkisi de sol bek orijinli ofansif yönü iyi olan oyuncular. Yani kanat oyuncusu veya etkili hücum elemanları değiller. O zaman dönüp Tabata'nın takım adına iş yapmasını bekliyorsunuz. O da maalesef her zamanki gibi performans olarak çizginin çok altında. Yapılan Yusuf ve Nobre değişiklikleri de istenilen katkıyı getirmedi. Çünkü Beşiktaş'ta rakip defansın arkasına koşu atan oyuncu yok. Rakibi birebirde geçip kendi yaratıcılığını kullanarak rakibi zorlayacak birisi de yok. Kanatlardan geldiğinizde rakibin arka bölgesinde ikinci direğe inecek, oradan gol yapmayı düşünecek, rakip ceza sahasında çoğalmayı düşünen de yok. Belki var ama işin icraat kısmında bunu yapmıyorlar. O zaman da çok etkili olamıyorsunuz. Bunları söylerken Korcan'ın tecrübesizliğine, hatasına bir şey demek istemiyorum çünkü bu tür olaylar, şans alan tüm genç kalecilerin ilk dönemlerinde başına gelebilir.
Önemli olan ikinci yarıyla beraber Beşiktaş'ın kendi içerisindeki diğer sıkıntıları çözebilmesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA