Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hem masada hem sahada kaybetti

Beşiktaş'ta devre arasının gelmesiyle beraber ilk yarı gibi önemli bir süreç tamamlandı. Takımın aldığı sonuçlar dolayısıyla bu dönemle ilgili tartışmalar devam ediyor. Bunun içerisinde lige başlarken karşılaşılan problemler ve kötü gidişatın akabinde gelen önemli bir çıkış, daha sonrasında da son haftalarda karşılaşılan kötü sonuçlar var.
Genel olarak baktığımızda Beşiktaş'ın tüm bu süreç boyunca çözemediği önemli sıkıntıları var. Özellikle ofans bölgesinde problemler ve hücumda yeteri derecede organize olamama gibi bir görüntü karşımızda duruyor. Bunun sebeplerine baktığımızda düşünülen oyun sisteminin bir türlü sahaya yansıtılamamasının yanında takıma transfer edilen oyuncuların formsuzluğu ve etkisizliği var. Beşiktaş geçen senenin şampiyon takımı üzerine ciddi transfer rakamları ödeyerek birçok oyuncu transfer etti. Maalesef Ferrari'nin genel performansı dışında buna biraz da Fink'i ilave edersek diğer oyunculardan yeterli ölçüde faydalanamadı. Faydalanamamanın ötesinde bu oyuncular ve transferler Beşiktaş'ta birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.
Ligin kaybedilen son Bursa maçında, Zapotocny'nin gol atması da Beşiktaş adına başka bir ironiyi de ortaya çıkardı. Sezon başında yeni transferler yapmak için yabancı oyuncu kontenjanı boşaltma düşüncesiyle Zapo, Bursa'ya verildi. Verilirken de bu yıl içerisindeki alacağı transfer ücretinin bir bölümü de Beşiktaş kasasından ödendi. Yani hem oyuncuyu verdiniz, hem cebine parasını koydunuz, hem de bu oyuncunun golüyle mağlup edildiniz. Kayıp hem sahada hem masada şeklinde karşımıza çıkıyor.

HEP ZARAR HEP ZARAR
Bu örnek bile ilk yarı sezon başından beri izlenen ve bugün de içinde yaşanılan transfer sürecinin Beşiktaş'ta ne kadar kötü yönetildiğini çok açık bir örneği. Tüm bu olaylar bütün sıcaklığıyla Beşiktaş'ın kucağında duruyor. Verilen devre arasında bu transferlerin takıma kazandırılması mümkün olabilir mi veya Beşiktaş'ı bu süreçten çıkarabilecek form grafiğine ulaşabilirler mi bilmiyoruz ama beklentinin bu yönde olacağı da çok açık... Burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus var. Çünkü bu hataya sezon başında da düşüldü.
Şampiyon olmuş takımın çok yetersizmiş gibi gösterilip transferle gündemi meşgul edilmesi Beşiktaş'a büyük zararlar verdi. Bugün de aynı şey karşımızda. Bu takımı zaafiyet içerisinde veya çok eksiklikler içerisinde göstermek gibi bir yanlışa tekrar düşülmemeli.
Transferden öte, eldeki oyuncuların gerçek performanslarına kavuşturmaları ve bunlardan maksimum faydanın alınması daha büyük önem taşıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA