Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

'Tek hedef' avantajı

İki takımın da forvette sıkıntısı var. Derbi golsüz biter mi? 'Atan alır maçı' mı olur?
G.Saray'ın santrfor sıkıntısı var. Fakat Beşiktaş'ın böyle bir sıkıntısı yok. G.Saray takımı içinde bir alternatif üretebilirler. Fakat genel dengelerinin bu eksiklikle bozulduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ta bir eksiklik söz konusu değil, fakat genel oyun organizasyonunu ve hücum sisteminin oturmamasından dolayı istenilen performans elde edilemiyor. Ancak bunlar maçın golsüz biteceği anlamına gelmez. İki takımın da gol atacağını düşünüyorum.
Mustafa Denizli, hangi 6 yabancısını 11'de kullanır? Nasıl bir strateji izler?
Ferrari, Sivok, Ernst, Fink, Holosko, Bobo oynar. Beşiktaş yine 4-2-3-1 sistemiyle sahada olacaktır. Beşiktaş, genel olarak takımı daha dengeli tutup kontrollü ve çok fazla pozisyon vermeden oynamaya çalışacaktır. G. Saray'ın ise iyi top kullanan oyunculardan kurulu olduğunu düşünürsek bu oyuncuları da durduracak bir taktik uygulayabilir.

KAZANMAK ZORUNDALAR
Tek hedefi kalması Beşiktaş'ı nasıl etkiler? Derbi onlar için bir "Olmak veya olmamak maçı" diyebilir miyiz?
Beşiktaş'ın elinde şu anda yalnızca lig şampiyonluğu kaldı. Bu yarışa ortak olabilmesi için de derbiyi kazanmak zorunda. Hem Mustafa Hoca hem oyuncular durumun farkındalar. Bu düşünce içerisinde derbiye maksimum konsantrasyonla hazırlanacaklarını düşünüyorum. Beşiktaş'ın takım kalitesi, oyuncu alternatifi ve derinliği bu maçı kazanabilecek yeterlilikte.

Tribün-yönetim gerginliği derbiye yansır mı? Beşiktaş kazanırsa tribün geçen seneki havaya girer mi?
Tribünler hiçbir zaman takımla ilgili bir sıkıntı yaratmadılar. Bu maçta da yine takımın arkasında olacaklarını ve destek göstereceklerini düşünüyorum. Başkanla ilgili olan durum başka bir süreç. Bugünden yarına değişmesi de çok kolay gözükmüyor. Beşiktaş'ın kazanması mutlaka tribünleri ve camiayı şampiyonluk heyecanına sokacaktır. Zaten takımla başkana olan reaksiyonlar Beşiktaş taraftarı ve camiası tarafından her zaman ayrı tutuldu. Takıma destek her şartta sonuna kadar devam edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA