Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Şansı yaratmak

İstanbul BŞB büyük takımlara karşı her zaman zorlu bir ekip. Genel performanslarına ve bugüne kadar büyük takımlara karşı aldığı sonuçlara baktığımızda bunu net olarak görüyoruz. Beşiktaş bu tür bir rakibe karşı oynayacağının bilincinde, ortaya koyduğu başlangıç stratejisi ile öncelikle oyunu kontrollü götürmeyi düşündü. Toraman'ı orta sahanın ortasında oynatıp Fink ve Necip'le orta alanı, Holosko ve Tello ile de iki kanadı kontrol ederek oyunu belli bir yere kadar götürdü.
Mustafa hocanın Belediye'yi belli bir yere kadar gözledikten sonra yaptığı Toraman ve Ekrem'in oyun içindeki yer değişikliği Beşiktaş'ın çok daha etkili olmasını sağladı. Bu oyun içi taktik değişikliğinin akabinde Ekrem'in orta alana getirdiği dinamizm, Holosko ve Tello'nun yer değiştirmeleri ve hareketlilikleri bir anda Beşiktaş'ın çok daha etkili hale gelmesini sağladı.
Sonrasında da bu kadar hareketli, istekli ve arzulu oynayan Beşiktaş Bobo'nun ceza alanındaki müthiş dönüşü ve usta vuruşuyla maçı kopartacak hamleyi yaptı.
Bu golü getiren ve pozisyonu zorlayan oyuncu İbrahim Üzülmez olurken maçın içerisindeki diğer pozisyonlarda da mükemmel bir İbrahim Üzülmez izledik. Savunma bölgesinde hatasız, öne doğru sürekli çıkan, rakibi zorlayan ve arkadaşlarını ateşleyen, takımın lideri ve kaptan olarak kendisini izleyenlere keyif verdi. Keza Toraman da defansın sağına geçtikten sonra o bölgeden defansif görevinin yanında sürekli öne çıkarak hücumda önemli katkı yaptı.

KARTAL HAVASINI BULDU
Ortada Fink her zamanki isteğini, arzusunu ve istikrarını devam ettirirken Necip de bu tür bir maçta aldığı görevi genç bir oyuncu görüntüsünde değil, bu takımın temel ve asli bir futbolcusu gibi gerçekleştirirken kendisiyle ilgili beklentilerin de haksız olmadığını ortaya koydu.
Bu maç, Beşiktaş'ın güvenli ve gerçek kimliğine büründüğü zaman ne kadar etkili, agresif ve dirençli bir takım olduğunu göstermesi açısından önemli bir örnekti.
Geçen senenin şampiyonu olarak Beşiktaş, sezon bitiminde bıraktığı performans çizgisine dünkü maçla tekrar ulaşabileceğini ve yakaladığında da şampiyonluğa tekrar aday olabileceğini gösterdi.
Şimdi yakalanan avantaj ve hava bundan sonraki süreçte geçen sezon olduğu gibi bu yılı da şampiyonlukla bitirilebilme şansı Beşiktaş'ın önünde duruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA