Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kaçırılan avantaj

Kasımpaşa'nın ligdeki performansına baktığımızda, iyi futbol oynamaya çalışan bir takım olmasının yanında, çok iyi atağa çıkıp başarılı kontraatak organizasyonları yapabilen bir ekip görüyoruz. Beşiktaş karşısında da bu çizgilerini devam ettirdiler. Oyun içerisindeki topa hakim olma istekleri ve buna ilaveten hırslı ve arzulu oyunları maçı onlar adına hem kazanma hem de kaybetme noktasına getirdi. Fakat Kasımpaşa'nın futbol adına alkışlanacak bir özelliği var. Maçı hangi şartlarda götürürlerse götürsünler oyunu iyi oynamaya çalışıyorlar. Bu özelliklerinin yanında hücumda da çok organizeler. Bu istek ve ısrarları da Beşiktaş karşısında maça asılmalarına ve kazanmak için tüm gayretlerini ortaya koymalarına sebep oldu. Karşılığını da aldılar. Belki kazanamadık, defansta hata yaptık diye üzülüyor olabilirler ama son dakikalarda maçı kaybedebilecek defans hatalarını da yaptılar. O süreçte de şanslıydılar.

BİR PUANA SEVİNİN!
Takıma baktığımızda Merthan, Murat Erdoğan, Yekta, Gökhan Güleç, Koray, Keller gibi bu işe ağırlığını koyan ve takım organizasyonunda etkili olan isimler alınan sonuçta söz sahibi oldular. Bunun karşılığında Beşiktaş maça Bobo, Yusuf, Holosko, Tello gibi ofansif özelliği olan oyuncuların yanında, Necip ve Ernst gibi mücadele gücü olup, aynı zamanda iyi top kullanabilen oyuncularla başladı ki bu, maçta daha çok öne doğru oynama ve etkili olma isteğinin göstergesiydi.
Maçın hemen başında Holosko ile yakalanan iki çok net pozisyon var ki bunlar avantaja çevrilebilse maçın hem Beşiktaş adına hem Kasımpaşa adına stratejisi bir anda değişebilirdi. Fakat bu pozisyonları çıkardığımızda Beşiktaş'ın golü yediği 62. dakikaya kadar hücum oyuncularıyla oynamasına rağmen etkili olmayan, oyunu sete ve baskıya dönüştüremeyen, kopuk kopuk oynayan Beşiktaş görüntüsü devam etti. Yenilen gol reaksiyon olarak Beşiktaş'ı ayağa kaldırmış olsa da Tello'nun ustalığıyla gelen asist ve golden sonra Beşiktaş'ın oyunu savunma bölümünde tutamamış olması siyah-beyazlılar adına böyle bir sonucu ortaya çıkardı. Son dakikada Tello'nun ayağından kaçan gol pişmanlık gibi ortada dursa da bu kadar pozisyon verilen ve iki gol yenilen bir maçtan sonra alınan bir puana da sevinmek gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA