Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

3 puan nefes oldu

Fenerbahçe, Gaziantep karşısında kazanırken aynı zamanda rahat bir nefes aldı. Fakat maçı bitirmekte oldukça zorlandılar. Kazanma isteği, son haftalarda ortaya çıkan puan kaybetme baskısı, Gaziantep gibi organize bir ekiple oynamanın stresi... Bunların hepsi Fenerbahçe'nin dün akşam karşılaştığı zorluklardı. Özellikle ilk yarının Fenerbahçe açısından daha tempolu ve istekli oynandığını söyleyebiliriz. Fakat ikinci yarı çok daha zorlanan bir Fenerbahçe izledik.
Alex'in cezasını tamamlaması ve yeniden Güiza tercihine dönülmesinin yanında Özer'in de hazır hale gelmesiyle Daum oynatmak istediği ideal 11'le maça başladı. Gökhan Ünal'ın yerine Güiza tercihi başlangıç olarak tartışılsa da Güiza'nın attığı muhteşem gol futbolun içerisindeki tartışmalara noktayı koyan unsurun gol olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı.
İspanyol yıldızın golü gerçekten muhteşemdi. Fakat Fenerbahçe adına bu güzel golün dışında maç içerisinde pozisyon zenginliği olarak hiçbir şey göremedik.
Sürpriz gibi görünen Emre-Selçuk değişikliğini sarı kart gören Emre adına Galatasaray maçı için alınan bir önlem olarak değerlendirebiliriz.

TOPUZ BEKLENENİ VERMİYOR
Fenerbahçe'de oyunu zorlamaya çalışan ve hücum yönünde etkili olmaya çalışan birkaç oyuncu var: Alex, Gökhan Gönül, Özer, Emre ve bazen de Santos. Çok nadiren de Mehmet Topuz.
Dünkü maçta Gökhan'ın biraz gayreti dışında bu isimlerin oyuna katkısını göremedik. Bu nedenle Fenerbahçe hücum bölgesinde etkili organizasyonlar geliştirmekte zorlandı. Özer'in maç oynama temposunu kaybetmesi, Alex'in aldığı cezadan dolayı aynı durumda olması, sakatlığına rağmen sahada yer alan Gökhan'ın performansları Fenerbahçe adına daha iyi işler yapılmasına engel oldu.
Burada Mehmet Topuz'a ayrı bir paragraf açmak gerek. Bu kadar büyük umutlarla transfer edilen bir oyuncunun hücum bölgesinde bu kadar etkisiz kalıp Fenerbahçe adına gol kaydedememiş olması hem oyuncu hem de Fenerbahçe açısından beklentilerin çok gerisinde kaldığını gösteriyor.
Tüm bunlara rağmen zorlu süreçte kazanılan 3 puan, G.Saray'la oynanacak derbi maçı öncesi Fenerbahçe için hayati bir nefes oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA