Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Geriye bakarken

Türk futbolu adına önemli bir değerimizi kaybettik. Sayın Özhan Canaydın veya diğer deyişle Özhan Ağabeyimiz arkasında büyük bir saygınlık bırakarak bu dünyadan göç etti. Görev süresi boyunca kulübü ve camiası için birçok şey yapmaya çalıştı, önemli icraatlar gerçekleştirdi. Bunları yaparken hak ettiği şekilde sahada da şampiyonluk kazanan bir başkan olarak görevini taçlandırdı.
Geriye dönüp bakıldığında kendisiyle ilgili söylenen şeylerin birçoğunun sportif icraatları ve başarılarından çok kişiliği ve davranış şekliydi. Taraflı tarafsız futbol seyircisi, siyasetçisi, sanatçısı, iş adamı ve sokaktaki insana kadar birçok kişinin yüreğine davranış şekliyle dokunduğunu gördük. Söylenen birçok şey onun iyi bir insan, iyi bir yönetici, iyi bir dost, iyi bir arkadaş, iyi bir aile reisi olduğu gibi, daha sıralayabileceğimiz çok fazla şeyi kapsıyor. Aslında bunların yanında çok konuşulmayan Galatasaray'daki başkanlık süreci ve sportif başarıların yaşandığı dönemde kulübü için yaptıkları. Hatırlamakta yarar var. Göreve geldiğinde mali akışı bozulmuş, ciddi bir para sıkıntısı içinde, yurtdışından sürekli kaynak arayan, çıkış yolu bulmaya çalışan bir camiayı devraldı. Bir yandan kulübü bu çıkmazdan kurtarmak için mücadele ederken, diğer yandan da sahada başarılı olabilmek için büyük gayret gösterdi. Hem sahada hem de kulüp yönetiminde arzu ettiği başarıları da yakaladı.

HERKESE ÖRNEK OLMALI
Sahada şampiyonluğu kazanırken, kulübün o dönemde ihtiyacı olan mali rakamları karşılayabilmek amacıyla yanılmıyorsam 70 milyon Dolar civarında bir rakamı da birazını nakit diğer bölümünü şahsi kefaleti ile kaynak olarak kulübüne aktardı. Bunu yaparken de hiçbir zaman kamuoyuna çıkıp "Camiam adına böyle bir icraat yaptım" demedi. Bu olaydan işin içinde olanlar dışında çok kimsenin haberi olmadı. Giderken de sessizce bu konuları kimseye duyurmadan kulübün içinde hallederek camiasına ve kendisine yakışan bir şekilde görevinden ayrıldı.
Bugün futbolumuzda var olan başka figürlerin sürekli olarak kulüplerini baskı altına almak ve bir tehdit unsuru olarak kullandıkları bir şeyi, yine herkese örnek olabilecek şekilde ve büyük bir adamlık örneği göstererek kendisine yakışır biçimde tamamladı. Geriye dönüp bakıldığında bu kadar büyük sevgi ve itibarın boşuna olmadığını bilerek sevgili Özhan Ağabeyimizi büyük bir hürmetle uğurladık. Mekanı cennet olsun...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA