Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Hücum futbolu!

Ligimizdeki takımların istatistiklerine bakarken Beşiktaş'la ilgili gördüğümüz tablo gol yollarında ve hücumda sıkıntısı olduğunu gösteriyor. Beşiktaş 24 maçta 30 gol atmış (Ankaraspor hariç). Son 30 yılın en az gol atan takımı. Bu tür sezonlar takımların kriz dönemlerinde yaşanabilir. Fakat bu sezon Beşiktaş'ın yaşadığı süreç normal değil. Bu takım geçen sezonun lig ve kupa şampiyonu. Üzerine 45 milyon Euro da transfer harcaması gerçekleştirdi.
Genel görüntü Beşiktaş'ın çok koşan, mücadele eden, rakibini bozan ve defans yapmaya çalışan bir takım olmaktan öteye gidemediğini gösteriyor. Bu tür bir oyun şekli Beşiktaş'ı her şeye rağmen bulunduğu noktaya getirdi. Ama oyun ve gol üretme becerisi olarak aşama yapacağına geriye giden bir takım görüntüsü de devam ediyor. Başkalarının hatalarından ortaya çıkan fırsatları değerlendiren bir takım olma durumundan hala kurtulamadı. Rengi, kokusu olmadan, günü idare eder bir şekilde yoluna devam etmeye çalışıyor.
Gerçi aldığı tüm forvet oyuncularını kulübesinde oturtan bir takımdan daha fazlasını beklemek hayalcilik olur. Hücum futbolu söyleminin kelimelerden öteye gidemediği, icraatta önce defans, sonra yine defans felsefesinin uygulandığı bir sistemde sonucun böyle olması normal. Bu bakış açısı Beşiktaş'ta günü kurtarır. O kadar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA