Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kazanma haykırışı

Takımları ve futbolu farklı hale getiren ofansif ve çabuk oynamak, bireysel becerileri kullanmak, rakip eksiltmek ve golü düşünmek. Bunları daha iyi yapabilen takımlar üstünlük sağlıyorlar.
Beşiktaş'ın bunları yapabilecek hem kapasitesi hem de kadro derinliği var. Fakat problem bunları ortaya koyabilmekte. Eskişehirspor maçının başlangıcından oyunun belli bir bölümüne kadar baktığımızda bunları ortaya koyamayan, üzerine Ferrari'nin ve Ernst'in bireysel hatalarını ekleyen, sonrasında da kalesinde iki gol gören bir takım izledik.
Hatta bu skordan sonra maçın çok önemli bir kırılma anı var ki...
Karşılaşma 2-0 iken Mehmet Yılmaz'ın vurduğu kafayı müthiş bir refleksle çıkaran Rüştü'nün maçı bu skorda tutması, Beşiktaş adına karşılaşmayı geri getiren dönüş noktası oldu.
Sonrasında öyle bir Beşiktaş izledik ki; amiyane bir tabir vardır, futbolun içinde kullanır, "Böyle oynayın canımızı yiyin" denir.
Tam da bu sözü doğrularcasına isteğini ortaya koyan, rakibini baskı altına alan, bunaltan, maçı kazanmak istediğini her şartta ve oyunun her bölgesinde hissettiren Beşiktaş görüntüsü geri geldi.
Bu süreçte elbette sazı eline alan oyuncular çok önemli. Başta Rodrigo Tello, oyunda çok görünmemesine rağmen takımı ateşleyen golü atan Nihat, müthiş bir iradeyle oyuna asılan ve rakibi bunaltan Bobo, bu süreçte başrolü aldılar.
Oyun içinde Mustafa Denizli tarafından yapılan çok doğru hamleler de bu işe ciddi katkı sağladı. Uğur İnceman ve Filip Holosko'nun getirdiği dinamizm de Beşiktaş adına galibiyetin imzası oldu.

ERNST&FİNK RAKİBİ BUNALTTI
Ernst başlangıçta yaptığı hatayla penaltıya sebebiyet verse de sonrasında oyun içerisinde oluşu, Fink'le beraber sürekli rakip arkasına koşu atmaları, dikine gitmeleri Beşiktaş'ın çok adamla ceza sahasına girmesini ve rakibi bunaltmasını sağladı. Toraman ve Üzülmez'i de gösterdikleri özveri, gayret ve azim için ayrıca kutluyorum.
Ben bu Beşiktaş'ı izlerken çok keyif aldım. Bu keyfi benim kadar tüm Beşiktaşlı taraftarlara hissettiren en önemli şey kazanma iradesi.
Geriye düşen bir takımın, geçen senenin şampiyonu olan bir takımın "Ben buradayım ve burada son sözü ben söylerim" haykırışının sahadaki ifadesini gördük. Bu da zaten çok şeyi özetledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA