Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Dağ fare doğurdu

Galatasaray takımının diğer takımlara göre en büyük farkı ve etkinliği hücum hattı. Bu bölgesi hazır olduğu dönemlerde sarı-kırmızılılar rakiplerine karşı ciddi bir üstünlük yaratıyor. Hem hücum organizasyonları ve farklılığı açısından hem de gol pozisyonu üretme ve gol atma becerisi olarak. Galatasaray'ın etkili oynadığı dönemlere baktığımızda Keita dışında üç tane çok önemli ismin sahne aldığını görüyoruz. Kewell, Baros ve Arda...
Bu oyuncuların var olduğu maçlarda G.Saray, orta alan ve defans sıkıntılarını dönem dönem yaşasa da hücumda etkili ve becerisi yüksek oyuncuları sayesinde birçok maçı kazandı. Fakat Kewell ile Baros'un sakatlanması ve bu maçta Arda'nın sakat sakat oynaması G.Saray'da ciddi bir zaafiyete yol açtı. Çünkü ön tarafta etkili olamayınca gol üretemeyen G.Saray, orta alan ve defanstaki problemleriyle bir anda yüz yüze kaldı. F.Bahçe maçı da bu zafiyetlerin daha net ortaya çıkmasını sağladı. Çünkü bu oyuncuların yerine gelen Jo ve Giovani aynı form grafiğini yakalayamadılar. Buna bir de Rijkaard'ın oyuncu tercihleri ve oyun sistemindeki yanlışlarını eklersek bugünkü tabloyu daha net olarak görebiliriz. Bu durumdaki bir takımın şampiyonluk için kazanma baskısıyla oynamasının, gerçek performansını ortaya koyamamasına neden olduğunu da düşünebiliriz ancak takımın bugüne kadarki genel gidişatı dün gecenin sinyallerini veriyordu.
Tüm bunları bir kenara koyarak Leo Franco'nun yediği golü de kabul etmek Galatasaray için elbette mümkün değil. Bu kadar uzun mesafeden, önü açıkken gelen bir topu bu şekilde ağlarında görmesi ciddi bir kaleci hatası.

BEKLENTİLER ÇIKMADI
Fenerbahçe ise Galatasaray'a oranla çok daha dengeli, sakin ve sabırlı oynayarak, rakip kalecinin hatasından da yararlanıp önemli bir kazanç elde etti. Defansında daha organize olan F.Bahçe, orta alanda da Mehmet Topuz ve Selçuk ikilisinin iyi performansiyla bu maçtan 3 puanla ayrıldı. Aslında genel beklenti oynanan futbolun aksine daha gergin, yüksek tempolu ve bol pozisyonlu bir maç olacağı yönündeydi ama olmadı. Kısacası dağ fare doğurdu diyebiliriz. Fakat şunu da bir kez daha tekrar etmekte yarar var, kazanmak her zaman önemli. Hele bir de Galatasaray'a karşı bir final derbisini kazanıyorsan çok daha önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA