Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Siz uzun dizi görmemişsiniz!..

Köşemizin lojistik destek subaylarından sevgili okurumuz Emre Tekgür, dünyadaki uzun soluklu dizilerin bir dökümünü yapmış. İlginizi çekeceğini umuyorum: "Merhaba, Türkiye'de bir dizi 3-4 sene yayınlanınca uzun sürdü denilir. Peki dünyada durum nasıl? Uzun (gerçekten uzun) süren dizileri buldum.
The Guiding Light: Uzun ömürlü dizi kavramını abartmış bir dizi. 1937 yılında radyoda başlıyor yayın hayatına. 1952 yılından sonra da televizyona transfer oluyor ve o gün bugündür yayında. Reytingleri düştüğü için (nihayet) 18 Eylül günü son bölümü yayınlanacak. Allah bu dizinin DVD koleksiyonunu yapmak isteyen arşivcilere kolaylık versin. Diğer dizi Türkiye'de de vaktiyle çokça izlenen Yalan Rüzgarı. 1973'ten beri yayında. Sabah kuşağının ABD'de hala da çok seyredilen dizisiymiş.
Another World: Dizi, 1964 ile 1999 yılları arasında yayınlanmış. Olayın boyutlarını abartan bir diğer dizi de As the World Turns. 1956'da yayın hayatına başlamış ve evet... Hala yayında! Yarın 13 bin 518'inci bölümü yayınlanacak!
All My Children: 1970'ten beri yayında. Gelecek hafta 10 bin 133'üncü bölümü seyircilerle buluşacak. (Hepsini izleyen var mıdır acaba?)
General Hospital: 1963'te başlamış ve bitmek bilmemiş.
One Life to Live: 1968'de başlamış. Devam ediyor. 10 bin 435 bölüm olmuş.
The Bold and the Beautiful (Cesur ve Güzel): Kanaltürk'te yeni bölümleri yayınlanıyor sanırım. O da bir türlü bitmeyenlerden (1987'den beri). Days of Our Lives: 1965'ten beri yayında. Simpsonlar bile bu dizilerin yanında yepyeni görünüyor. Peki Türkiye'de durum nasıl? Tek kanallı dönemi pek bilmiyorum ama çok kanallı dönemde Bizimkiler uzun ömürlülerden. 1989'dan 2002'ye kadar tam 13 yıl yayında kaldı. Mahallenin Muhtarları da şanslı dizilerden. 1989'dan 2002'ye kadar 13 yıl atv'de yayınlandı. Saygılarımla... Sevgili Emre kardeşimizin "uzun diziler" listesine ünlü Kaynanalar'ı da eklemekte fayda var. Eloğlu uzun dizi yayınlamakta rekor üstüne rekor kırarken, bizim de elimiz armut toplamıyor. Ama bizim uzmanlığımız "en kısa dizi" yayınlama dalında... Ben, sadece bir bölüm yayınlanıp, kaldırılan dizi hatırlıyorum. E tabii bir programın "dizi" adını alabilmesi için en az iki bölümü olması gerek ya, neyse...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA