Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

D Smart abonelerinin isyanı bitmiyor

D Smart kullanıcılarından her gün şikayet içeren onlarca elektronik posta alıyorum. Özellikle futbolseverlerin isyanı büyük. İşte iki okur mektubu daha:
"Futbol Smart'ta uzun zaman dönen 'UEFA Avrupa Ligi 615 maçla 2012'ye kadar sadece Futbolsmart'ta' reklamlarına aldanarak yıllık Full Paket üyeliği satın aldım. Futbolsmart'ı aile ve full paket üyeleri izleyebiliyordu. Fakat sonradan Eurofutbol kanalını çıkardılar ve tekrardan para ödememizi istiyorlar. Burada ben kandırıldığımı düşünüyorum. Sizce haksız mıyım? Madem maçları spor paketinden, Eurofutbol'dan verecektiniz, o zaman niye 'Maçlar Futbolsmart'ta' deyip, insanları Aile ve Full Paket'e üye yaptınız? En azından yıllık Full Paket üyelik bitimine kadar bu kanalı açsalar yine bir şey demeyecektim, onu da yapmıyorlar. Spor Paketi'nde yer alan kanalları Eurofutbol kanalı dışında zaten izleyebiliyorum. Spor Paketi alarak, full paket üyesi olarak izlediğim spor kanallarına tekrardan para vermemi bekliyorlar. 'Aile ve Full Paket üyeleri beklemede kalsın' diyorlar. Aile ve Full Paket üyelerinin Eurofutbol kanalını izlemek için belli bir fark ödeyeceğini açıkladılar. Israrla bu farkı soruyorum, 'Fark henüz belirlenmedi, beklemede kalın' diyorlar. Peki şimdi söyleyeceğime nasıl cevap verebilirler? Madem kanalı izlemek için Aile ve Full Paket üyelerinin ödeyeceği farkı belirlemediniz o zaman niye kanalı şifrelediniz? Eurofutbol kanalı, Full Paket üyesi olmama rağmen bende şu an şifreli. Peki D Smart'a ücretini henüz belirlemediği bir kanalı şifreleme hakkını kim veriyor? Sanki insanlar maçları bedava izliyormuş gibi tek tük yayınladıkları Avrupa maçlarında abartısız her 5 saniyede bir sanal reklam uygulayıp, ekranı küçültüyorlar. Bu haksızlıklara dur diyecek kimse yok mu? Aile ve Full Paket üyelerinin nasıl kandırıldığını köşenizde işlerseniz çok mutlu olacağım. Aytaç Koyun." Ve bir başka şikayet mektubu: "Sayın Aytuğ inşallah mailimi okursunuz. Ben 24 Haziran'da saat 19.06'da (Telekom'dan resmi yazı aldım) D Smart Müşteri Hizmetleri'ni aradım. Galatasaray'ın Avrupa Ligi maçlarının hangi kanalda yayınlanacağını sordum. Karşımdaki yetkili de bana 40. kanal Futbolsmart kanalında yayınlanacağını, bunun için de Full Paket ya da Aile Paketi almam gerektiğini söyledi. Ben de o gün D Smart aldım, kurdurdum ve akşamına da aktivasyon işlemi için tekrar aradım ve tekrar sordum. 'Maçların Futbol Smart kanalından yayınlanacağını Aile Paketi almam gerektiğini söylüyorsunuz' dedim. Yetkili de onayladı. (O konuşma da 24/06/2009 saat 22.34'te yapıldı) 25 Haziran'da 199 TL ücret mukabilinde Aile Paketi aldım. Aradan 2 hafta geçmeden 42. kanal Eurofutbol kanalı çıktı. Ben alacağım hizmete istinaden parasını verip Futbol Smart kanalını açtırıyorum ve hizmet alamıyorum. Benim suçum ne? Ben memurum ve kıt kanaat geçinmeye çalışıyorum. Futbol gibi özel zevklerimiz için de belirli bir bütçe ayırıyoruz. Ben şimdi Spor Paketi alamayacağım. Yani çizgi film izlemek için 199 TL para ödemiş oldum. Karşımda muhatap bulamıyorum. Konuyla ilgili binlerce insan mağdur. Sizin gibi güçlü kalemlerin konu hakkında yazması bize ayrı bir güç verir. Saygılarımla... Burhan Orhon."
Benim arzuhalciliğim bu kadar. Gerisi, D Smart'çıların duyarlılığına kalmış...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA