Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uydunun üzerinde Türkiye'yi dolaşmak

Geçen perşembe akşamı hiç üşenmeyip, uydu mönüsündeki 130'a yakın kanal üzerinde "zapping sörfü" yaptım. O güne dek adını bile duymadığım sürüyle kanal yayındaydı. Geçen pazar günü bu sütunlarda bazı "zararlı neşriyat" hakkında uyarılarda bulunmuştum. Hani şu mesaj yazıp, altına da fütursuzca özel cep telefonu numaralarını yazan "ateşli" vatandaşların kanalları... Vallahi Ramazan filan demeyip, "arayışlarına" tam gaz devam ediyorlar. MMC Turk, Cool TV, Aşk TV bunlardan birkaçı... Kanal isimleri ise bir başka alem. Arka arkaya üç kanal var mesela: Su TV, Çay TV ve nihayet Dem TV... Bu da ekran tiryakiliğinin çay keyfiyle harmanlanmış hali olsa gerek... Sörfe devam... AKS TV'de "Adnan Oktar ile Başbaşa" programında Adnan Hoca gençlerin komünizmden nasıl korunması gerektiğini anlatıyor. Yahu komünizm mi kaldı?.. Neyse... Hamsi TV Kral Karadeniz ismiyle yayın yapan kanalın logosu Kral'ın aynısı... (Parlak bir taç) "Devrandan Gönüllere" programında iki kişi Bayburt'un ve Bayburtlu olmanın faziletlerinden söz ediyorlar.

AHMET ÖZHAN'IN DERSİ
Tempo Tatlıses
kanalında bir delikanlı, izleyicilerin isimleri ve fotoğraflarından fal bakıyor. Arada bir "Dondum yahu" deyip, elindeki kumandayla stüdyonun klimasını kapatıyor. KON TV'de Anadolu Gençlik Derneği'nin Yaz Etkinliği toplantısında bir yetkili kürsüde ahlaki erozyondan söz ediyor. Diyor ki: "Eskiden madenciler madene ellerinde kuş kafesi ile inerlerdi. Grizu patlamasından önce yayılan gaz bu kuşları etkilerdi. Kuşların çırpındığını gördüklerinde hemen dışarı çıkarlardı. Son zamanlarda anasını öldüren, birbirinin kafasını kesen gençlerin görüntüsü, grizu patlaması öncesindeki kuş çırpınışlarıdır..." Kıbrıs Genç TV'de Ahmet Özhan'ın statta verdiği konser canlı yayınlanıyor. Ancak Özhan pek sitemkâr: "Türk Sanat Müziği'ne daha fazla ilgi göstermeniz lazım. Neredesiniz? Neden bu tribünler boş? Kendi sanatımızı desteklemezsek, başkalarının dayattığı her şeyi kabul etmek zorunda kalırız o zaman!.." Umarım Kıbrıslılar bu sözlerden gerekli mesajı çıkartmışlardır. Türkmeneli TV'de Arapça bir film yayınlanıyor. Sözlerini anlamıyorum. Ama olan biten ortada... Saddam'ın askerleri, iki sivilin kafasına torba geçirip, oracıkta idam etmekteler... Berat TV'de renkli kelime mealli Kuran-ı Kerim satışıyla ilgili bir reklam var. Türkçe ve Arapça kelimeler alt alta dizilmiş ve aynı renge boyanmış. Gerçekten büyük kolaylık...

ARTVİN İSTANBUL'A TAŞININCA
Halay TV
türkü klipleri yayınlıyor ama yandan yine o bildik mesajlar akıyor. Hep birlikte halay çekmek isteyenlerin (!) sayısı küçümsenecek gibi değil... Marmara TV'de "Artvin Yolları" adlı program, Artvin'i tanıtıyor. "Coğrafi bir karışıklık söz konusu herhalde" diye düşünürken, gerçeği hatırlıyorum: Marmara, en fazla göç alan bölge. Artvinliler artık Artvin'de değil, Marmara'da yaşıyor... Meltem TV'de spor programı var. Trabzonspor yorumcusu Serdar Bali sakalları koyvermiş, kanalıyla bütünleşmiş gibi... Dost TV'de "Şükür Risalesi"nin açıklaması var. Airport TV, Isparta'daki uçak kazasında yaşamını yitiren Şakir Özsoy adına, ailesinin bölgede bir okul ve yurt yaptırdığını haber veriyor. Denge TV'de Kürtçe türküler yayınlanıyor. Kanalın logosu tıpkı Kanal D'ninki...

BERDAN'DAN BALIĞA TOKAT!
Hilal TV
, bir alışveriş merkezinin ilginç promosyonunu duyuruyor: 50 lira ve üstü alışveriş yapan herkese Umre'ye gitme şansı!.. Aksu TV'de bir sendika başkanının haberi var. Başkan, ildeki imamın oğlunun en yüksek puanla üniversite sınavını kazanması üzerine çocuğu makamına çağırıp, ödül vermiş. Diyor ki; "Onun bu başarısı bizi çok onurse (?) etti..." Vatan TV'de astroloji uzmanı Ayşegül Hanım, telefonla arayan adama soruyor: "Nereden arıyorsunuz bizi Ali Bey?" İyi ki adam şöyle yanıt vermiyor: "Gelecekten haber veren sizsiniz. Bakın yıldızlara, nereden aradığımı söyleyin efendim!.." Urfa TV'de İzollu Mehmet İle Klony Show var. Bakıyor, bakıyor, bir şey anlamıyorum... TRT 6'daki "Gülfiroş" programını Berdan Mardini, Kürtçe sunuyor. Arkasından "Şıkriyam" adlı bir türküyü okuyor. Sonra stüdyodaki spot ışıkları altında ters dönüp, can çekişen turuncu balığı uyandırmak için su dolu kavanoza şaplaklar indiriyor... Dünyada bizimkinden daha renkli, daha göz kamaştıran ve daha büyüleyici bir "mozaik" olabilir mi? İnanmazsanız, bu gece bir uydunun tepesinde Türkiye'yi baştan sona dolaşın. Eminim açılım üstüne açılım gerçekleştireceksiniz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA