Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnsanda hamilelik kaç aydır?

İlkokul düzeyindeki bu sorunun yanıtını hepimiz biliyoruz da, dizi senaristleri ve yönetmenlerinin yüzünden halkın kafası biraz karışmış durumda. En iyisi konuyu açmak için sözü, okurumuz Hasret Ağaç'a bırakayım:
"Merhabalar Yüksel Bey, benim dile getirmek istediğim konu, bu dizilerdeki ani hamile kalanlar ve doğuranlar hakkında...
Bir Bulut Olsam'da Narin maşallah hemen hamile kalıp, anında doğum yaptı. Kış Masalı'nda da Esmer aynı şekilde... Yaprak Dökümü'nde de Fikret'in karnı burnunda... Aşk-ı Memnu'da Peyker'in de hamileliği ilerledi. Ama ne hikmetse Unutulmaz dizisindeki Eda'nın bir türlü karnı büyüyemedi. Neredeyse dizi başladı başlayalı Eda hamile ama karnında en ufak bir büyüme yok, anlamadım gitti. Kış Masalı'nda ise Esmer bir bölümde doğuruverdi neredeyse. Senarist ya da yönetmenlere seslenmek istiyorum: Bu işleri bir jinekolog danışmanlığında yapsanız daha iyi olur. Bir dizide hemen doğurtup, diğerinde süresi belli olmayan hamilelikler görünce şaşırıp kalıyoruz..."
Seyircimizi rahatlatmak için hemen söylemeliyim ki, insan türünün kadın cinsinde hamilelik süresi değişmedi. Eskisi gibi yaklaşık 9 ay 10 gün sürüyor. Dizilerdeki süre farklılıklarına gelince: Eğer dizinin reytingleri sallantıdaysa ve senaryoyu dinamik kılacak ani bir "doğum hamlesi" gerekiyorsa, süre 7 ayın bile altına iniyor! Yok hamileliğin sürmesi senaryoya yarıyorsa, o zaman bir kaç yıl hamile kalınabiliyor!.. Yani, GDO'lu gıdalar, nükleer atıklar, asit yağmurları, mutasyona uğrayan virüsler henüz insanoğlunu değiştiremedi. Telaş edecek bir durum yok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA