Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ekranda bir yıl böyle geçti

Bizim yıl sonu "panorama" sayfamız, merakla beklenir oldu. Bugün ve yarın bu köşede 2009'un unutulmaz ekran hallerini bulacaksınız. Bu işi yıllardır yaparım ama ilk kez bu kadar zorlandım. 365 günün arşivini taramak değil, içlerinden seçim yapmaktı beni zorlayan. Yahu neler yaşanmış bir yıl boyunca renkli camda? Neleri unutmuşuz meğer? Vallahi ben hazırlarken hem çok şaşırdım, hem de çok eğlendim. Darısı başınıza...

REYTİNG SKANDALI
Önce söylenti olarak yayıldı. Ardından Tayfun Talipoğlu'nun TRT 1'de sunduğu "Nasılsınız?" programında yayınlandı. Bir sunucu, evinde ölçüm cihazı bulunan deneğe kendi programını izlemesi için hediye ve para teklif ediyordu. Olay günlerce tartışıldı. Ardından TİAK'tan (Televizyon İzleme Araştırma Komitesi) bir açıklama geldi. İki ilde bazı kişilerin reyting ölçümü yapılan 108 evi ziyaret edip, para teklif ettiği iddia edildi. Ölçüm sisteminin güvenilirliği üzerinde derin kuşkular yaratan olay daha sonra unutulup, gitti. "

ESİR RUM ASKERİNİ ÖLDÜRDÜM!"
"Orada Neler Oluyor?" programına konuk olan oyuncu Atilla Olgaç, Kıbrıs Barış Harekatı'na asker olarak katıldığını ve esir alınan bir Rum askeri, kafasına kurşun sıkarak öldürdüğünü, savaş sırasında 10 kişinin canına kıydığını söyleyince yer yerinden oynadı. İki ülke arasında diplomatik yazışmalara kadar varan olay daha sonra Olgaç'ın, "Ben bunu yazdığım senaryoyu anlatmak için söyledim" demesiyle yerini sükunete bıraktı.

EUROVISION HADİSE'Sİ
Bu yıl ülkemizi Eurovision'da temsil eden Hadise, dördüncü oldu. Yarışma öncesinde Hadise'nin TRT tarafından erotik bulunan klibi, yeniden çekildi ve günlerce konuşuldu. Yarışmayı anlatan Bülend Özveren'in Romanya adına yarışan, babası Rumen, annesi Makedonyalı şarkıcı Elena için "kırma" tabirini kullanması eleştiri konusu oldu. Okan Bayülgen ise sonuçların açıklanmasından iki saat sonra başlayan "Disko Kralı"nda neticeleri bildirirken, "Eurovision'da beşinci olduk. Birinci İsveç" dedi. İkisini de tutturamadı!..

"ONE MINUTE, ONE MINUTE"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos zirvesindeki "One minute, one minute" çıkışı ve daha sonra söylediği "Daha da Davos'a gelmem" sözü, yıl boyunca haber bültenlerinde ve siyasi tartışma programlarında en fazla tekrarlanan görüntü olarak öne çıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA