Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yılbaşı ekranında neler oldu?

Pazar günü okuduğunuz bu köşenin, cuma sabahından hazırlandığını artık biliyorsunuz. Bu nedenle bizim yılbaşı ekranı değerlendirmemiz, bir gün rötarla sizlere ulaşabiliyor. 1 Ocak sabahı pek çoğunuzun evlerinde sucuklu yumurta pişirip, esneyerek geç kahvaltıya oturduğu saatlerde, şu garip kulunuz, gazetedeki bilgisayarının başında. Tıpkı daha önceki 1 Ocak'larda olduğu gibi... Yok canım, kendimi size acındırmaya, duygu sömürüsü yapmaya kalktığım filan yok. Hep söylerim: "Gazetecilik bir meslek değil, yaşam biçimidir. Mesai saati de yoktur, tatili de" diye... Bendeniz yılbaşını her zaman olduğu gibi elimde not defteri, gözüm kayıt cihazlarında, kanal kanal dolaşarak "kutladım!" Sizlerin nasibine de aşağıdaki yılbaşı ekranı notları düştü...

HABER KANALLARININ ŞOVU
Bu yıl dikkatimi çeken, haber kanallarının şov kulvarına balıklama dalmalarıydı. Bana göre içlerinde en başarılısı NTV idi. Biraraya geldiklerini rüyanızda bile göremeyeceğiniz isimlerin düetlerinin yer aldığı "Hayatımın Yılı" büyük sükse yaptı. NTV, yeni dönemde haberden, eğlence kanalı olmaya doğru yumuşak bir geçiş yapmayı düşünüyor. Bence ilk provaları çok başarılıydı. CNN Türk ve Habertürk'te de "Vur patlasın çal oynasın" manzaraları vardı. Ama gelin görün ki, ekranda "eller havaya" görüntüleri varken, altyazı ile geçen haber spotlarında ölümler, suikast planları, tutuklamalar, soruşturmalar veriliyordu. Hele Habertürk'te fasıl görüntüleri varken, alttan geçen "Bu yıl dünyada 133 gazeteci öldürüldü" yazısı, tüylerimi ürpertti.

ALTERNATİF FİLMLER
Kanal 7 ve Samanyolu TV ise yılbaşına yine "alternatif" oluşturma çabası içindeydiler. Kanal 7, "Hz. Meryem" filmini yayınlarken, STV'de ise "Er-Risale" filmi ekrana getirildi. Kıbrıs orijinli ART'nin yılbaşı ekranında ise tarihe "Kanlı Noel" olarak geçen ve Enosis peşindeki Rumlar'ın adadaki Türk nüfus arasında bir soykırıma kalkıştıkları olaylar, belgesel bir sunumla "Politik Açı" programında ekrana getirildi. Flash TV ise Nihat Doğan'ın sunduğu eğlence programıyla izleyicilerinin karşısına çıktı. TRT 1'in kozu, Milli Piyango çekilişiydi. Devlet kanalı, izleyicilerini yeni yıla Hülya Avşar'ın konseriyle soktu.

ŞAHANE ÇOCUKLAR
Büyük kanallar yıl içinde en fazla ilgi gören programlarını "yılbaşı makyajıyla" ekrana getirdiler. atv'nin "Bir Şarkısın Sen" programında sesleri ve sahne şovlarıyla yıl boyunca izleyenleri büyüleyen minikler yine çok formdaydı. Sibel Can ile minik yetenek Aycan'ın yaptığı son derece duygulu "Kanasın" düeti, gözleri nemlendirirken, program daha sonra neşesini buldu. Özellikle Fındıkkurdu Berna'nın karşısına çıkan tüm ünlülerden "rol çalması" pek eğlenceliydi.

STAR'DA "HADİSE" ÇIKTI
Star'ın Hadise ile ilgili tanıtımlarında bir kelime dikkati çekiyordu: "Seksapel..." Hadise de tüm cinsel cazibesi ile ekrandaydı. Mini elbisesiyle yaptığı sahne şovunu, kameraman da platformun altından çekmeye kalkınca, konser "yürekleri ağızlara" getirdi. Hadise ise muhteşem gösterisiyle tek silahının sesi olmadığını, "sahne şovuyla" pek çok Batılı pop şarkıcısına meydan okuyabileceğini gösterdi. Star izleyicileri yeni yıla ise İbrahim Tatlıses'in "Şemmame"siyle girdi.

SHOW'DA İYİ Kİ ACUN VAR
Yıl boyunca Show TV'nin "kurtarıcısı" olan Acun Ilıcalı yılbaşı gecesinde de görev başındaydı. "Var mısın Yok musun?" ile "Yetenek Sizsiniz Türkiye" karması şov programıyla ekrana yine büyük bir heyecan ve dinamizm getirdi.

1 KADIN 1 ERKEK
TurkMax kanalı da bu sezon en fazla ilgi gören sit-com'unu ekrana dayamıştı. "1 Kadın 1 Erkek"te Emre Karayel ve Demet Evgar'ın komik hikayeleri, izleyenlere bir kez daha kahkaha attırdı. Hele "Tombalada çıkan 69 numara" konulu bir parodi vardı ki, azıcık ayıp olmasına rağmen bir kez daha kahkahalarla gülmeme neden oldu. Bu arada "1 Kadın 1 Erkek"in ilk kez ekrana gelen kamera arkası hataları, güldürünün kendisinden bile komikti...

ÇOK GÜZEL HAREKETLER
Kanal D'nin ağır topu ise "Çok Güzel Hareketler Bunlar" ekibinin yılbaşı için özel olarak hazırladığı parodilerdi. Hemen söyleyeyim, taksi parodisinde Oğuzhan Koç'un besteleyip, seslendirdiği "Domuz Gribi Ol İnşallah" şarkısı, listelere girer, benden söylemesi... Aynı kanalın dizisi "Yaprak Dökümü" nün ti'ye alındığı bölümde Ali Rıza Bey karakterine bürünen Eser Yenerler'in sözleri de beni kopardı: "Oğuz, Leyla ile yattı, Necla ile evlendi. Şimdi tekrar Leyla'ya döndü. Son durum ne, inan ben de bilmiyorum. Galiba benim hanım da Oğuz'a karşı boş değil..." Ha, ha, haaay! Yaşayın e mi? Bu arada Metin Yıldız'ın muhteşem Michael Jackson dansını ağzım bir karış açık izledim. Doğru söyleyin, siz Metin'e bakıp da o "moonwalk" hareketlerini ondan bekler miydiniz? Hele çok bilmiş küçük adam Osman Berk'in "ağır, oturaklı, tumturaklı" yorumları da eklenince, otaya nefis bir şov çıktı. Bir tek "Dalyar" diye başlayıp, malum şekilde devam eden soyadı esprisine itirazım vardı...

VICTORIA'NIN MELEKLERİ
Geçen yıl olduğu gibi dükkanı yine CNBC-e ekranında kapattım. Eee, ne demişler? Yeni yıla nasıl girersen, öyle devam eder. Ben de sevaba girmek için bol bol güzellere baktım!.. Çaylak modeller Kylie ve Jamee Lee'nin Victoria's Secret defilesine katılmak için verdikleri mücadele heyecan vericiydi. Tabii Heidi Klum ve Alessandra'nın melek kanatlarıyla podyumda yürümeleri kadar değil... Hani ne yalan söyleyeyim, gerçekten gökyüzünden inmiş gibiydiler... Eğer cennetteki huriler de yerdeki bu kanatlılar gibiyse, Allah'ım tez zamanda al canımı!.. Efendim, bildiğiniz gibi bu fani de "yılbaşı hindisi" olarak ekrandaydı. Kanaltürk'te Beyazıt Öztürk ve Asuman Krause ile beraber yaptığımız "Medyatik Yılbaşı Özel"in çekimlerindeki neşe aynen ekrana yansıdı. Programla ilglii övgü dolu mesajlara bu vesileyle teşekkür edeyim dedim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA