Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vadi'den yeni İsrail salvosu

Kurtlar Vadisi: Pusu dizisi, İsrail'in Türkiye üzerinde oynadığı oyunları deşifre etmek iddiasıyla ekran salvolarına devam ediyor.
Dizinin 24 Aralık'ta yayınlanan bölümündeki bazı sahnelerin İsrail-Türkiye ilişkilerinde diplomatik krize yol açmasının ardından yapımcı Pana Film'den yeni bir hamle gelmiş ve Kurban Bayramı'nda vizyona girmesi planlanan "Kurtlar Vadisi: Filistin" filmiyle "daha beterini yapacaklarının" sinyali verilmişti. Dizinin bu haftaki bölümünde de hedef, Türkiye coğrafyasında cirit atan İsrail ajanlarının icraatlarıydı. Vadi, pek çok sahnede "Türkiye'deki terör olaylarının arkasında İsrail var" mesajını verdi. Hatta ABD'nin Türkiye'deki baş icracısı olarak dizide boy gösteren Aron Feller karakteri, Türkiye'nin, İsrail'in kulağını çekmesine göz yumduklarını, İsrail'in Türkiye'deki terör olaylarından menfaat sağladığını, zira Güneydoğu'daki terör meselesi çözümlenirse. Türkiye'nin Ortadoğu'da çok daha büyük bir güç ve güvenle İsrail'in karşısına dikileceğini Yahudiler'in iyi bildiğini ifade etti. Dizide Polat Alemdar ile Memati Baş arasındaki diyalog ise önemli bir siyasi ve diplomatik çözümleme içeriyordu.
MEMATİ: (ABD ve İsrail arasındaki sürtüşmeyi kast ederek) Bunlar nasıl oldu da kardeşken birbirlerine düştü usta?
POLAT: Eskiden kim küçük kardeş, kim büyük kardeş belliydi. Şimdi birbirlerine düştüler.
MEMATİ: Mal paylaşımında olduğu gibi yani...
POLAT: Aynen öyle... Biri diyor "Bu tarlayı bölüp, kullanalım", diğeri diyor ki "Sürüp, kullanalım. Nasıl olsa bu memlekette ırgat çoktur..."
Diğer yandan hayatta kalıp kalmayacağı belli olmayan Abdülhey'in gizemli hikayesi sürüyor. Abdülhey şimdilik kurtuldu ama Zaza'nın deyişiyle "Kaporta duruyor, motoru gitmiş" bir vaziyette... Amerikalılar'ın işkencesi sonucu hafızasını yitiren Abdülhey bu kez de kendini eski mesai arkadaşı Büyük İskender'in emrinde "Zülfü Yüksel" olarak buldu. Şu Polat'ın adamlarının beceriksizliği ne olacak bilmiyorum. Bu kez de Abdülhey'e sahip çıkamadılar. Birinin vurulmasını, ölmesini, kaçırılmasını ya da ortadan kaybolmasını istiyorsanız, Polat'ın adamlarına emanet edin, yeter!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA