Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Format mağdurları

Murat Boz, bu hafta O Ses Türkiye jürisine harika bir isim buldu: Format Mağdurları!
Nedeni; Hülya Avşar, Mustafa Sandal, Hadise ve Murat Boz'un haftalardır eleme stresi yaşamaları ve insanların geleceği ile ilgili 'hayati' kararlar veriyor olmalarından kaynaklanan yoğun stres.
Murat Boz ve Hülya Avşar eleme gecelerinden sonra sabaha kadar uyuyamadıklarını, rüyalarında bile verdikleri kararları tartıştıklarını söylediler.
Yarışma jürilerinde çokça bulunduğum için bunun ne anlama geldiğini iyi bilirim. Zira bir-iki hafta sonra yarışmacıları 'evlat' yerine koymaya, onlarla aranızda duygusal bağ oluşturmaya başlarsınız. Ama önemli olan; bunca duygusallığın ve vicdani baskının orta yerinde en doğru kararı verebilmektir. Bu da insanı psikolojik açıdan fena halde yorar. Diyeceğim o ki; bu maçı sinirlerine hakim olan kazanır!

KİM DAHA ŞANSLI?
Haftanın en etkileyici düeti ise Murat Boz'un takımındaki Biriz ile Özer arasındaydı. Murat Boz, şarkı seçiminde son derece başarılı. Seçtiği eserler, onu seslendiren yarışmacıların ses rengi ve kimyasıyla bire bir örtüşüyor ve ortaya adeta bir konser sound'u çıkıyor. Bu haftaki çetin eşleşmenin galibi ise Özer oldu.
Bu yarışmacının genç kızlar arasında önemli bir oy potansiyeli bulunduğunu da düşünüyorum.
Ve nihai şeklini alan sekiz kişilik takımlara gelince: Mustafa Sandal ve Murat Boz'un ekipleri, diğerlerine oranla daha şanslı gibi. Hadise plase, Hülya sürpriz...
Sonucu 'seyircinin duruşu' belirleyecek. Beğendikleri yarışmacılara mı, yoksa sevdikleri ünlülere mi oy verecekler? İşte mesele burada.
Ancak yarışmanın ilk bölümleri daha fazla ilgi çeksin diye iyi sesler hep birbiriyle eşleştirildi ve sağlam testilerden pek çoğu kırıldı. Formatta olmadığını biliyorum ama Acun işi kılıfına uydurup elenen bir-iki muhteşem sesi yeniden şova kazandırmak için bir 'geri dönüş gecesi' yapsa hiç fena olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA