Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şu 19 Mayıs meselesi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın tören statüsünün değiştirilmesi, geçen haftanın en fazla tartışılan konularından biriydi. Öğretmen okurumuz Nurdan Karasu, 10 yıllık tecrübesinin ışığında konuya farklı bir yorum getirip çözüm önermiş.

EĞİTİMİ ETKİLİYOR
"Birkaç gündür gündemde yer alan, 19 Mayıs kutlama programlarının kaldırılması ile ilgili görüşümü sizinle paylaşmak istedim. Yaklaşık 10 yıllık İngilizce öğretmeniyim. Lisede görev aldığım dönemlerde gördüm ki; 19 Mayıs çalışmaları, eğitim öğretimi olumsuz yönde etkiler ve öğretmenleri de öğrencileri de çok zor duruma sokar.
Genelde 9'uncu sınıf öğrencileri, cinsiyetlerine göre ayrılır ve haftanın 3 günü okuldan belediye otobüsleri ile alınarak prova yapmak için şehrin şartları en kötü sahasına götürülür ve sabahtan akşama kadar aç susuz çalıştırılırlar. Kiminin başına sıcaktan güneş geçer ve bayılanlar bile olur.
Gösteriler kostümlü olduğu için maddi durumu kötü olanlar da dahil olmak üzere aileler muhtemelen çocukların hayatları boyunca bir daha giyemeyecekleri adi kumaştan yapılmış cart renkli kıyafetlere (okula da katkı yapması amacıyla fahiş fiyatla satılan) tonlarca para verirler.
Üstelik bu kıyafetlerden yeni yeni genç kız ve delikanlı olmuş ergenler pek haz etmez, zira vücutları daha yeni yeni şekillenmekte olduğu için bir stat insana ifşa edilmeye pek de hazır hissetmemektedirler.

YENİ DÜZEN ŞART
Ben şahsen katıldığım gösteriyi ve giydiğim salak kıyafeti de, dans ettiğim günün anlam ve önemiyle uzaktan yakından alakası olmayan şarkıları da (Örn: Çelik-Ateşteyim) anmak bile istemiyorum.
Bence öğretim yılı başında, her okuldan seçilecek yetenekli ve istekli öğrencilerden oluşturulacak gruplarla; hafta sonları düzenli bir çalışma ile dans, şiir, tiyatro gibi etkinliklerle bu güzel gün kutlanabilir. Bol ödüllü yarışmalar, müsabakalar, sergiler düzenlenebilir...
Kısacası, kutlamalara yeni bir düzenleme şart!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA