Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hurda ve klasik farkı

Gazetemizin başlattığı 'Hurdalar trafikten çekilsin' kampanyasına gönülden destek veriyorum.
Gerçekten de eski teknolojiye sahip bakımsız motorlarıyla çevreyi kirlettikleri yetmiyormuş gibi, pek çok kazanın da müsebbibi oluyorlar.
Ancaaaak... Bir durumun altını da çizmek zorundayım. Her eski otomobil, hurda değildir. Tıpkı her hurdanın klasik olmayacağı gibi...
Klasik otomobillere düşkün biri olarak, bu kampanyanın yanlış anlaşılmasından ve klasik otomobil sahiplerinin mağdur edilmesinden korkuyorum.
İddia ediyorum ki; benim garajdaki yaşı geçkin teyzeler, bugün trafikteki pek çok yeni model otomobilden daha temiz, daha bakımlıdır. Zaten tüm gerçek klasik otomobil tutkunları, araçlarının trafiği tehdit etmesine, havayı kirletmesine izin vermez. Bu tür klasikler sadece güzel havalarda ve birkaç saatlik 'rehabilitasyon' için trafiğe çıkar. Kalan ömürleri; steril garajlarda, branda örtüler altında, onları sevip okşayan sahiplerinin şefkatli kollarında 'emekliliğin keyfini çıkartmakla' geçer.
Yani diyeceğim o ki; şimdi siz tutup "Emekli insanlar yaya trafiğini tehdit ediyor, sokağa çıkmasınlar, hepsi evlerinde ölümü beklesinler" diyemezsiniz.
Söz konusu olan sadece klasik otomobil tutkunlarının keyfi değil, onları yollarda görüp nostalji yaşayan, fotoğraflarını çeken, sahipleriyle uzun sohbetlere girişen fanatikleri de bu zevkten mahrum etmemek gerekir. Aman ha!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA