Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yapımcıları kilo verecek

Şişmanların kilo vermek için kıyasıya yarışacakları Yeni Bir Hayat adlı yarışma programı daha Star ekranlarına gelmeden büyük tartışma yarattı. Zira tanıtımlarda obezite hastaları adeta işkence kampında çile çeker gibi gösteriliyordu.
İçinde bulundukları bunalım nedeniyle iki gözü iki çeşme ağlayan kilolu hanımların konuşmaları da yürek paralıyordu.
Bunun üzerine obezitenin bir sağlık problemi, yani 'hastalık' olarak ele alınması gerektiği, reytinge tahvil edilecek bir sığlıkta işlenmemesinin lazım geldiği yolunda pek çok yorum yapıldı.
Sanırım, yapımcıları da bu eleştirilerin etkisinde kalmış olacaklar ki; 2 Mart'ta ekranlara gelmesi gereken programın izleyiciyle buluşması uzadıkça uzadı. Sanırım, yarışmanın içeriği, eleştiriler doğrultusunda biraz törpülendi.
Ekranlarımızda daha önce de birkaç farklı tarzda denenen zayıflama yarışmaları bıçaksırtı bir denge gerektiriyor.
Eğer reytinge koşmak için ajitasyona başvurursanız, ortaya obezite hastalarının sömürüldüğü çirkin bir görüntü çıkıyor.
Yok eğer gerçek amacınız, insanları kilo vermeye özendirmek ve bunun en pratik yollarını bilimsel bakış açısıyla anlatmak ise o zaman toplumsal fayda sağlayabiliyorsunuz.
Ortada tuhaf bir sarmal var. Reyting, sosyal sorumluluğu ortadan kaldırıyor. Sosyal sorumluluk ise reytingi imha ediyor. Yarışmacıları bilmem ama sadece bu dengeyi tutturmak için girişilen mücadele bile yapımcılara kilo verdirir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA