Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kardeşlerin farkı

Kardeşler arasındaki çatışma, Habil ile Kabil'den beri insanlığı meşgul ediyor. Pek çok dizi de kardeşler arasındaki çekişmeyi kendisine eksen alarak, insanların bu ilgisini reytinge dönüştürmeye çabalıyor.
Örneğin Kuzey ile Güney... Gerçekten de kutuplar kadar birbirlerine uzak iki kardeş...
Hele geçen hafta Kuzey'in Güney'e yaptığı 'kardeşlik testi' her şeyi apaçık ortaya koymuştu. Kuzey, kardeşi Güney için kendini feda edip hapse girmeyi göze almış ama Güney'i aynı durumda bırakınca ondan beklediği karşılığı görememişti.
Güney, kardeşi için hapse girmeyi göze alamayınca Kuzey de "Benim artık senin gibi bir kardeşim yok" diyerek, tatsız giden bu gelişmeye son noktayı koydu.

ORTAK KADER
Show TV'nin yeni dizisi Eve Düşen Yıldırım'da da iki kardeşin arasına bir kadın gireceğe benziyor. Yıllar sonra çıkıp gelen amca kızı, biri evli olan iki erkek kardeşi birbirine düşürecek gibi...
Oysa kardeşliğin ne demek olduğu en iyi atv'nin Uçurum dizisinde anlatılıyor. Eva ile Felicia'nın tüm olumsuz şartlara rağmen, 'kardeşlik bağlarını' her şeyin üstünde tutmaları takdirle karşılanıyor. Eva, kardeşini bataktan kurtarmak için kendini feda etmekten kaçınmazken, Felicia da sadece ablasına kavuşmayı hayal ederek hayata tutunuyor.
Kardeş kelimesi, 'karındaş'tan gelir. Aynı karnı paylaşmak, bir ömür boyu aynı hayata ve aynı kadere ortak olmak demektir.
Tıpkı Eva ve Felicia'nın yaptığı gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA