Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Arka sayfa güzelleri

Dıgıtal teknolojinin gelişmesiyle beraber artık televizyonların sabah haber programlarında sunucular gazeteleri akıllı ekran yardımıyla okuyorlar. Bir parmak hareketiyle manşeti büyütüyorlar ya da haberin spotunu ekrana daha geniş şekilde yansıtabiliyorlar.
Ancak henüz bu teknolojiyi kullanmayan ve sunucularının gazeteleri klasik yöntemle ellerine alıp sayfalarını çevirerek izleyicisi ile paylaştığı irili ufaklı pek çok kanal var. İşte bu aşamada gazete ilanlarının yayınlandığı sayfaların önemi ortaya çıkıyor. Eğer verdiğiniz ilan gazetenin arka sayfasındaysa, yaşadınız. Sunucu gazeteyi eline alıyor, birinci sayfa haberlerini okurken, kamera sadece gazetenin arka kapağını görüyor. Eğer o sayfada ilanınız varsa, bir taşla birkaç kuş birden vurma şansınız doğuyor.

TARİFE DEĞİŞİR
Bunun son örneğini Sevgililer Günü haftasında Bugün TV'de yayınlanan Bugün Hafta Sonu programında gördüm. Yazılı medyadaki haberler okunurken, neredeyse tüm gazetelerin arka sayfalarına ilan veren mücevher firmasının 'Bir takı alana bir parfüm hediye' kampanyasından tüm Türkiye beş dakika içinde haberdar oldu.
Acaba bu durum arka sayfaların ilan tarifesini artırır mı? Benden tüm gazetelerin ilan servislerini uyandırması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA