Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İstersen dönüşme!

Malum, kentsel dönüşüm projeleri; altyapı sorunlarının çözümüne ve özellikle depreme hazırlıklı olunmasına katkı sağlayacak en önemli atılımlardan biri.
Ancak bu projelere halkın katılımının sağlanması için ikna edici tanıtıma ihtiyaç duyuluyor.
TBMM'de kabul edilen kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yasanın maddelerinden birisi de televizyon kanallarını bağlıyor. Zira bundan böyle tüm ulusal kanallar, ayda en az 90 dakika süresince kentsel dönüşüm projelerini tanıtacak, insanları depreme karşı bilinçlendirecek yayın yapmak zorundalar.
Şimdi diyeceksiniz ki, "Aman ne olacak canım? Tıpkı zorunlu trafik bilinçlendirme klipleri gibi, sabaha karşı ekrana koyar, yasak savarlar..."
Yok, bu sefer pek öyle olmayacak.
Çünkü bu zorunlu yayının 08.00 ile 22.00 saatleri arasında yayınlanması mecburi. Ayrıca 90 dakikanın en az 30 dakikası da 17.00 ile 20.00 saatleri arasında ekrana gelmek zorunda.
Yani, kanal yöneticileri de artık 'depremle beraber yaşamayı' öğrenecekler!
Tavsiyem; kentsel dönüşüm ve deprem bilinci konusunun işlendiği, ayda bir yayınlanacak, 90 dakikalık bir yerli dizi yapılması. Bakarsınız tutar da, haftada bir yayınlanır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA