Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İdrak festivali

Survıvor'ı izlerken, ister istemez içimden aynı cümleyi tekrarlıyorum: "Allah kimseyi açlıkla ıslah etmesin..."
Pazartesi gecesi manken Merve Büyüksaraç'ı, üzerine koyduğu lapayı yedikten sonra ağaç yaprağını yalarken görünce fena oldum. Kendimi annesinin, babasının yerine koydum. Yemeyip yedirdikleri, içmeyip içirdikleri, tozdan, topraktan sakındıkları kızlarını o halde görünce kim bilir ne fena olmuşlardır.
Gerçekten de yarışmacıların halleri içler acısı. İstanbul'un en seçkin restoranlarında önlerine gelen risotto'nun yarısını 'Fazla sulu olmuş' diye tabakta bırakanların; adada pirinç suyu için maşrapalarla kuyruk olmaları ilahi bir ders değil de nedir?

KÖKLERE DÖNMEK
Alp Kırşan'ın bir ağaç dibinde bulduğu yer elmasına benzer bir kökü getirmesi, Sibel Tüzün'ün onu özenle sekiz minik parçaya bölmesi, herkesin o küçücük lokmayı iştahla yemesi beni çocukluğuma götürdü.
Yer elması piştiğinde evde durmaz, kaçardım. Zira bırakın yemeyi, kokusuna bile tahammül edemezdim. Eminim ünlülerin arasında da yer elmasını ağzına bile sürmeyen çok kimse vardır.
Bir de şu hallerine baksanıza: Nihat Altınkaya, "Pişirmeye bile gerek yok, çiğ yenir bu" deyip nasıl da iştahla çiğniyordu.
Survivor, günlük hayatta önemini kavrayamadığımız pek çok zenginliğimizi 'idrak etme' festivali aslında. Gönüllüler takımından Gülen şöyle diyordu mesela: "Doğduğumdan beri yatakta yatarım. Bugüne kadar hiç yerde yatmamıştım. Ama burada bir yatağım bile yok. İnsanın bir yatağa sahip olması ne kadar önemliymiş meğer..."
O gece sıcacık, yumuşacık yatağıma girerken iki kez dua ettim...

ALLAH KORUDU
Bütün bu yokluklar, acılar yetmiyormuş gibi bir de Gönüllüler takımının evi yanmasın mı?
Bence olay çok ucuz atlatıldı. Düşünsenize yangının ormana sıçradığını ve tropikal adanın cayır cayır yandığını... Bir an Dominik medyasının manşetlerini görür gibi oldum: "Türklere kendi ülkelerini bozkıra çevirmek yetmedi, gelip bir de bizim ormanları yaktılar!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA