Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tencerede 'eleştiri' pişiyor

Şeflerin Düellosu, gurmelerin ve profesyonel mutfak çalışanlarının ilgisini üzerinde odaklamaya devam ediyor. Türkmen Babür adlı okurumuz da programla ilgili eleştirilerini kaleme almış:
1- Dünyanın hiçbir yerinde yemek yapan bir şef yalnız başına çalışmaz ve hiçbir zaman hem yemek yapıp, hem masa hazırlamaz, servis yapmaz.
Buna izin veren jüri üyeleri ise kendine "Şef" diyemez. Eğer diyemezse, hangi sıfatla puan verir?
2- Yine dünyanın hiçbir yerinde bir şef, yemek yapıldıktan sonraki "hijyen"den sorumlu tutulamaz. (Programda buna "hijyen" deniliyor ama aslı "temizlik"tir) Hijyen, yemek yapıldıktan sonra değil, yemek yapılırken önemlidir.
3- Bu programın adı, "Aşçıların ve Yamakların Düellosu" olmadığına göre, sen şefleri yarıştırırken neden zaman pazarlığı yapıyorsun ki? İncik bilmemnesini şef "90 dakikada yaparım" dedi son programda. "90 dakikada yapılabilen bir yemek yok.
Sen bunu 60 dakikada yaparsın" deyip sonra da "Sen bu yarışmayı kaybettin" demek ne kadar doğru olabilir? O zaman sen bu yarışmanın ismini "Şeflerin Zamanla Düellosu" olarak değiştir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA