Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Orta Asya'nın yeni sesi

Her platformda iddia ediyorum; Türk televizyon sektörü son yıllarda inşaat, turizm ya da otomotiv kadar gelişme kaydetti.
Ülkemizdeki kanal ve program yelpazesi, dünyanın pek çok ileri ülkesini bile kıskandıracak genişliğe erişti. Uluslararası televizyonculuk fuarlarında Türk stantları başta Ortadoğu ve Balkan ülkeleri olmak üzere pek çoklarının ilk uğrak yeri haline geldi.
Dizilerimiz Türk cumhuriyetlerinden Arap ve Balkan ülkelerine, hatta Uzakdoğu ve Latin Amerika'ya kadar dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görüyor.
Bu durum, yabancı sermayenin de Türk televizyon sektörüne ilgisini giderek artırıyor. Aynı zamanda Ortadoğu, Balkanlar ya da Türk Cumhuriyetleri'ne sesini duyurmak isteyen kuruluşlar, Türkiye'yi yeni üsleri olarak seçiyorlar. Bunun son örneği olarak, Orta Asya ve Kafkasya'da tam 52 ülkeye yayın yapan ve bunu Türkçe sunumla gerçekleştiren TMB TV de Türkiye pazarına girdi.
Türkiye'de ses getirmeye kararlı olan TMB TV'nin Genel Yayın Müdürü Hakan Solaker "Kısa sürede Türkiye'de varlığımızı 7'den 70'e herkese duyuracağız. Çünkü biz Türk Cumhuriyetleri'nden 17'sine ve Orta Asya ile Kafkaslar'da 52 ülkeye yayın yapan bir Türk televizyonuyuz.
Türkiye'de ise TÜRKSAT 2C, D Smart 113 ve Tele Dünya'da yayındayız. Yakında Digitürk'te de yerimizi alacağız. Biz, Türk Cumhuriyetleri'ne ve Orta Asya ile Kafkaslar'a Türkçe sunuş yapan tek kanalız. Ayrıca 187 milyon izleyiciye ulaşabiliyoruz. Bizi izlemeye başlayın, farkı göreceksiniz" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA