Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hangi gün, hangi dizi izlenir?

Haydi gelin de çıkın işin içinden... Dizi tutkunlarının zaten geçen yıldan takip ettikleri pek çok iddialı yapım vardı. Bu sezon bunlara onlarcası daha katılacak ve televizyon insanları, neyi izleyeceklerini şaşıracak...
Henüz pek çok yeni dizinin yayın günü açıklanmadı.
Sektörün beyin takımı, dizi satrancı tahtası başındaki son hamlelerini devlet sırrı gibi saklıyor. Ama yine de haftalık dizi takvimi az çok belirlenmiş gibi...
Peki hangi gün, hangi dizi daha çok izlenir?
Yeniler eskilere karşı direnebilir mi? İddiasız gibi görünen bir dizi, reyting hesaplarını altüst edebilir mi?
Gelin, yeni sezonu birlikte gün gün değerlendirelim.
Kim bilir; belki de ziyaret, tatil ve çalışma programınızı aşağıdaki tabloya göre yaparsınız...

BÜYÜK REKABET YAŞANACAK
PAZARTESİ:
Yıllardır ne diziler gelip geçti ama kimse Arka Sokaklar'ı (Kanal D) reyting tahtından indiremedi. Ancak bu yıl bizim komiserlerin karşısında çok güçlü rakipler var.
atv eğer Karadayı'yı pazartesi yayınlamaya karar verirse, tüm dengeler değişebilir.
Show TV'nin Fetih dizisi de bu güne damgasını vuracak yapımlardan. TRT 1'deki Leyla ile Mecnun, Star'daki İffet ve FOX'un fenomeni Yer Gök Aşk da ihmal edilmemeli.
SALI: Diziden ayrılan oyuncularla kan kaybeden Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin (Kanal D) reytinglerinin akıbeti en büyük merak konusu...
TRT 1'in Seksenler dizisi özellikle 12 Eylül bölümü ile ivme kazanabilir. atv, Uçurum dizisini bu yıl iyice parlatacak gibi görünüyor. Ama asıl merak edilen, Show TV'nin ekrana süreceği Ustura Kemal dizisinin reyting listesindeki yeri.
ÇARŞAMBA: Muhteşem Yüzyıl'ın (Star) tahtını kolay kolay kimse sallayamaz gibi... Oyuncu kadrosuna yapılan güçlü takviyelerin yanı sıra Hollywood merkezli bir bombanın patlaması da an meselesi. Onun yanına sadece Kuzey Güney (Kanal D) yanaşabilir. Show TV'nin Pis Yedili ile ilk 10 şansı araması mümkün. Son günlerde giderek tırmanan terör olayları, Sakarya Fırat (TRT 1) dizisine gösterilen ilgiyi artırabilir.

ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YER
PERŞEMBE:
İşte zurnanın zırt dediği yer... Perşembe günleri dizi tutkunları yanlarında yedek kumanda pili bulundursun. Zira zapping yapmaktan hem kendileri, hem kumanda aletleri yorgun düşebilir. atv; Kurtlar Vadisi ile günün favorisi... Ancak Kanal D'nin iddialı dizisi Veda üst sıraları zorlayabilir. Geçen yıl hak ettiği izleyiciyi bulamayan Show TV'nin Suskunlar'ı, yaz ekranında yayınlanan tekrarlarının faydasını görebilir.
Star, Babalar ve Evlatlar ile ilk beş şansı arayacak. TRT 1'in komedi dizisi Zengin Kız Fakir Oğlan, perşembe gecelerinde gülmek isteyenlere alternatif oluşturabilir.
FOX'un Merhaba Hayat dizisinden bu önemli günde bir sürpriz bekliyorum.
CUMA: İki önemli oyuncusunu kaybeden Show TV'nin Adını Feriha Koydum dizisi, eski parlak günlerini arayabilir. Bu durumda Hayat Devam Ediyor (atv) ve Yalan Dünya'nın (Kanal D) eli güçlenmiş gibi görünüyor.
Bunu fark eden Star ise hem Acun Ilıcalı faktörünü, hem de kara delik bulma kaygısı ile Behzat Ç.'yi bugüne kaydırdı.
Bu iş en çok Beyaz Show'u etkileyeceğe benziyor. Ancak Dila Hanım'ın da (Star) bu gece yayınlanacağı düşünülürse, evdeki reyting hesabı çarşıya uymayabilir.

LALE DEVRİ YİNE FAVORİ
CUMARTESİ:
Acun yarışmalarının egemenliğindeki hafta sonlarında diziler, Yetenek Sizsiniz Türkiye ile boğuşmak zorunda kalacak.
FOX'un reyting lokomotifi Lale Devri yine favori. Eve Düşen Yıldırım (Show) ilk 10'da kendine yer arayacak.
Kanal D'nin iddialı dizisi Kayıp Şehir'in cumartesi gecesi sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Tabii atv, bugüne iddialı yeni dizilerinden birini koymazsa...

KREM SÜRPRİZ YAPABİLİR
PAZAR:
İşte, Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin gölgesinde dizi rekabeti yaşanacak bir gün daha... Umutsuz Ev Kadınları (Kanal D) bu günde kendisine önemli bir yer edinmiş görünüyor.
Düşman Kardeşler de (Show) ilk sıralarda tutunmaya çalışacak. Bana göre pazar gecelerinin sürprize en gebe dizisi atv'nin Krem'i olacak.
Yazının başında belirttiğim gibi, daha pek çok iddialı yapımın yayın günü belli olmadı.
Yukarıdaki karışık takvime bir de onları eklerseniz, dizi trafiği içinden çıkılmaz bir hal alacak.
Allah, ekran başında şaşkına dönecek tüm dizi ahalisinin yardımcısı olsun.
Amin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA