Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sinema filmi gibi reklam!

Bayıldım... Tek kelime ile bu reklama bayıldım... Tahmin edeceğiniz gibi Cem Yılmaz'ın rol aldığı son banka reklamını öveceğim.
Reklamı ilk izlediğimde bu ülkede televizyon yazarlığı yapıyor olmaktan gurur duydum.
Benim ülkemde de bir reklam filminin bu kadar ciddiyetle, özenle, emek ve para harcanarak çekildiğini görmek beni son derece mutlu etti.
Ekranda güzel, özenli işler görmeye hasret bir yazar olarak, bu şahane işi keyfini çıkara çıkara yazmak istedim.

BANKA GÖLGEDE KALMAMIŞ
Her şeyden önce bu reklamın metnini yazan yaratıcı ekibi yürekten kutluyorum. Senaryo tek kelime ile harika.
88'inci yılını kutlayan köklü bankanın tarihini, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ile koşut olarak ekrana taşıma fikri mükemmel.
En büyük başarı ise Cem Yılmaz gibi bir fenomenin, reklamda tanıtılan ürün ve hizmeti gölgelemesine izin verilmemesi...
88 saniyelik reklam, birinci saniyesinden 88'inci saniyesine kadar 'bankayı' en öne koymuş. Bilirsiniz; bazı reklamlar vardır, izlerken çok hoşunuza gider ama reklamın sonunda hangi ürün ya da hizmetin tanıtıldığını hatırlayamazsınız. Yanınızdakine dönüp 'Bu neyin reklamıydı yahu?" diye sorarsınız. Bu seferki öyle olmamış.
Bir dönem o bankanın simgesi olan ve çocukluğumuzda hepimize tasarrufun ne olduğunu öğreten kumbaranın vurgulanması da marka ve imajı güçlendirmiş. Ayrıca son yıllarda dönem dizilerine gösterilen büyük ilgiyi bir televizyon reklamına tahvil etme fikri de son derece akıllıca. Sadece senaryo mu?
Kostümden ışığa, kameradan görsel efektlere ve dekora kadar reklam, eni konu bir sinema filmi gibi çekilmiş.

BİRİ AVCI, DİĞERİ AV
Ve tabii ki Cem Yılmaz... Reklamında yer aldığı her ürün ya da hizmetin ticari hacmini genişleten müthiş bir ciro avcısı... Eminim diğer şirketler gibi, rol aldığı bu reklamla sözkonusu bankanın da cirosunu artıracaktır. Ve yine eminim ki, diğer reklamlarında olduğu gibi bu çalışmanın da metin ve senaryo aşamasına fikri katkıları bulunmuştur.
Ekran başında adeta büyülendiğim bu reklamın ardından, bir internet servis sağlayıcısının reklamı vardı. Onda da bir başka fenomen rol almıştı. Şener Şen... Kendisine zor sorular soran bir miniğe internetin faydalarını anlatıyordu falan filan... Ama reklam metni o kadar yüzeysel, çekimi o denli 'şıpın işi' yapılmıştı ki, oyunculuğunu ölesiye sevdiğim Şener Şen'e üzülmeden edemedim...
Cem Yılmaz ve Şener Şen birlikte Av Mevsimi filminde oynamışlardı. Gelin görün ki, televizyon reklamında biri avcı oldu, diğeri av...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA