Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kim izleyecek?

Çılgınlık ... Bunun adı resmen çılgınlık... Medya takip ajanslarından Interpress'in yaptığı araştırmaya göre bu sezon dizi sayısında patlama yaşandığı ortaya çıktı. Bu yıla kadar Eylül ayında yayınlanan yerli dizi sayısı, en fazla 100'e ulaşırken, bu sezon eylül ayında 120'den fazla dizi görücüye çıkmış!
Yahu bu kadar diziyi kim izleyecek?
Bir televizyon izleyicisinin günde iki diziden, haftada 14 dizi izleme kapasitesi olduğunu varsayalım. Her gün farklı dizi izlese bile tüm dizilere göz atması iki ayı bulur!
İşin bir de reklam pastası kısmı var.
Yerli dizilere ayrılan reklam bütçesi 120 diziyi birden nasıl beslesin? Reklamverenin para yatıracağı dizi sayısı taş çatlasın 30'dur. Kalanı, göle maya çalmaktan ileriye gidemez ki...

YEMEKLERİN YARISI ÇÖPE
Ben bu durumu, turistik otellerdeki açık büfe israfına benzetiyorum. Görünen o ki; televizyon sektöründe bu yıl da dizilerin yarısı, tüketilmeden çöpe gidecek.
Bizim ekonomimizin en büyük baş belası 'hesapsız büyüme'dir. Bir şirketin ya da kuruluşun biti biraz kanlanmaya görsün; hemen holdingleşir, her alana el atar, her ihaleye girer ama altyapısını, vizyonunu ve insan kaynaklarını aynı oranda büyütemeyince topu atar. Televizyonda gidiş, o gidiş...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA