Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Keşke hepsi şaka olsaydı

FOX'taki Canlı Para'da yarışan Selma ve Seçil adlı yarışmacıları, ağzım bir karış açık izledim. Nasıl olup da final sorusuna kadar gelebildiklerine şaşırdım. Sunucu Murat Başoğlu, 'El Clasico' teriminin hangi derbi maçı için kullanıldığını sordu. Baktı ki hanımların pek futbolla ilgisi yok, hem havayı yumuşatmak hem de azıcık tüyo vermek adına "Real Madrid'den tanıdığınız futbolcu var mı?" dedi.
Selma kızımız, "Uzun saçlı kıvırcık bir futbolcuları vardı. Neydi ismi? Hah, tamam, Roberto Carlos... Onu tanıyorum" dedi.
Yull Bryner ile beraber dünyanın en ünlü dazlakları arasında yer alan Roberto Carlos'un kızlar tarafından 'uzun ve kıvırcık saçlı' diye tanımlanması, aslında birazdan kopacak büyük fırtınanın habercisiymiş, bilemedim.

ARJANTİN'DEKİ MADRİD(!)
Kızlar, şanslarının yardımıyla 6 soruyu geçtiler. Bir soruyu daha doğru yanıtladılar mı, final sorusunu görebileceklerdi.
6'ncı soru şöyleydi: "Hangisi bir ülkenin başkenti değildir?" Şıklar ise Roma, Zürih ve Madrid olarak sıralanıyordu.
"Şansa bak" dedim içimden, "Yarışma reyting yapsın diye ilkokul düzeyindeki sorularla kızları resmen finale doğru itiyorlar..." Ama gelin görün ki bizimkiler ekrana boş boş bakıyor, inanılmaz fikirler yürütüyorlardı. Kızlar paralarını 'Madrid' şıkkına bastılar. Hayretler içindeki Başoğlu çaresizce sordu: "Madrid nerededir?" Seçil dedi ki, "Arjantin taraflarında bir yerlerde olması lazım..." Seçil ise "Madrid'i İngiltere tarafında biliyorum" deyince kendime bir çimdik atma ihtiyacı hissettim. Öyle ya, saatler gece yarısını geçmişti ve ben ekran karşısında uyuya kalmış, rüya görüyor olabilirdim. Ne yazık ki rüya değildi.
Başoğlu, kızları Zürih yanıtına yönlendirebilmek için uğraşıyordu: "Peki Roma neresi?" Selma, "Roma şehir değil ki, ülke" dedi. (Doğu Roma, Batı Roma İmparatorluğu döneminde kalmış olmalı) Bu arada Seçil gülerek araya girdi: "Roma yok, Roma yandı..." (Belli ki tarihi bilgileri, Kenan Doğulu şarkıları ile sınırlıydı!)

AKILLI PATRON
Kızlar, Madrid'de ısrar ettiler ve Zürih doğru yanıtını veremedikleri için ellerinde kalan son para olan 25 bin lirayı da kaybettiler. Ben, programın son dakikasına kadar Murat Başoğlu'nun ağzının içine baktım. Her an "Az önce izledikleriniz size hazırladığımız bir şakadan ibaretti" demesini bekledim ama demedi... Bu arada çalıştıkları işyerinin patronu, yarışma öncesinde kızlara "Eğer geri kalan 5 soruyu da doğru yanıtlayıp, elinizdeki parayı korursanız, bir 25 bin lira da ben vereceğim" demiş. Akıllı adammış, çalışanlarını tanıdığı için bir gram riske girmemiş!
Acaba diyorum, 'bilgi' yarışmalarına yarışmacı seçerken en azından bir'ilkokul bitirme sınavı' yapamazlar mı? En azından biz ekran başındakilerin akıl sağılığını korumak adına...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA