Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte bu olmadı!

Kanal D'de yayınlanan Kayıp Şehir adlı dizinin 4'üncü bölümünde İsmail adlı karakterin böbreklerinden birini vermek istemesi üzerine konuyu öğrenen anne karakterinin yaptığı konuşmalarda tek böbrekli kişinin sakat sayılması gerektiği ve 'yarım adam' olduğu vurgulanınca, köşemize tepki mesajları yağdı.
İsmi bende saklı bir okurumuz o anda hissettiklerini şöyle dile getirmiş:
"Dünyada ve ülkemizde yüzbinlerce tek böbrekli insanın ne düşüneceğini bilemiyorum ancak ailesinde böbrek sorunları yaşayan bir insan olarak, beni bu konuşmalar çok rahatsız etti ve böbrek sorunları yaşayan yakınlarımın o anda yanımda olmamasına gerçekten çok sevindim. Küçük, büyük herkesin seyredebildiği ve reyting oranlarının az olmadığı böyle bir dizide geçen bu diyaloglardan ötürü kanalın ve dizi ekibinin tamamının bu konuda tek böbrekle yaşayan insanlardan özür dilemesi gerektiğini ve bu saygısızlık içeren diyalogların kesinlikle düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
'Ne var bunda? Bu kadar duygusal olmayın' diyecek insanlara; tek böbrekli bir insanla ya da böbrek hastası biriyle yaşamadığınız sürece bu konuda ne kadar duygusal olunabileceğini bilemezsiniz demek istiyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA