Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tanıtımlara dikkat!

Bu köşede sıklıkla değindiğim bir konuyu bu kez de okurumuz Şenay Güçer kelimelere dökmüş. Günün her saatinde yayınlanan tanıtımlarda da etik kuralların gözardı edilmemesi ve özellikle de çocukların korunması gerekiyor. İşte bu konudaki okur duyarlılığı:
"Merhaba Yüksel Bey, yazılarınızı her gün severek takip ediyorum. TV izleyicisinin bu kadar yoğun olduğu bir ülkede, sizin gibi TV sektörünün nabzını tutan ve halkın sesi olmayı başaran insanlara çok ihtiyacımız var.
Benim yayınlanan dizi ve film fragmanları ile ilgili şikayetim var. Bir süredir dizi ve filmlerdeki akıllı işaret uygulamasını çok başarılı buluyorum. Anne-baba olarak bize 7 yaşındaki kızımızı korumamız için çok yardımcı oluyor. Ancak bu kısıtlamanın, fragmanların yayın saatine ve içeriğine de uygulanması gerekiyor. Dikkatsizce reklam arasına yerleştirilen dizi ve film tanıtımları, çocukların gözünü TV'den zaten alamadığı bir anda ekrana geliyor ve olumsuz etkilere neden olabiliyor.
Kızım bir aydır Muhteşem Yüzyıl'ın sezon tanıtımlarında tesadüfen gördüğü Mustafa'nın iple boğulma sahnesini aklından çıkaramıyor. Ölüm konusunu ciddi şekilde kafaya takmış durumda ve ara ara aklına gelince ağlıyor. Muhteşem Yüzyıl sevdiğim bir dizi ancak günün herhangi bir saatinde, özellikle tatilde ekran; bizim denetimimiz dışındayken çocukların karşısına çıkan şiddet ve cinsel içerikli tanıtımlar biz aileleri çok zor durumda bırakıyor.
Bu konudaki hassasiyetinizi bildiğimden paylaşmak istedim. İlgili kişilere iletirseniz çok sevinirim. Sevgi ve saygılarımla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA