Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bunlar çocuksa...

Vallahi izlerken ağzım bir karış açık kaldı. Yetenek Sizsiniz Türkiye'de yarışan iki miniği izlerken sık sık gözlerimi ovuşturmak zorunda kaldım, rüyada olup olmadığımı anlamak için...
Aslında onlara sadece 'minik' demekle haksızlık ettiğimin farkındayım. Çünkü beyin kapasiteleri hesap makinelerini çoktan geçmiş, kompüter hızına erişmeye çeyrek kalmış...
Matematik konusunda özel olarak eğitilen çocuklar bilgisayarın rastgele seçtiği iki basamaklı 7 sayıyı birbiri ardına kafadan toplayıp, çıkartabiliyorlar. Stüdyoda ya da ekran başında aynı işlemi hesap makinesi ile yapmaya çalışanlar ise yarı yolda pes ediyorlar.
Aslında bu bir yetenek gösterisi değildi. İnsan beyninin doğru eller tarafından işlendiğinde nasıl müthiş bir kapasiteye ulaştığını, yani 'eğitimin önemini' vurgulayan en çarpıcı halkla ilişkiler faaliyetiydi. Başta bu gösteriye programında yer veren Acun Ilıcalı ve bu çocukları yetiştiren öğretmenler olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA